Bekreftet: Amazon kjøper Eddie Murphy-oppfølger

Den etterlengtede oppfølgeren til Coming to America, som fikk tittelen Amerika for mine føtter i Norge, lanseres globalt på Amazon Prime den 5. mars 2021. Det betyr at filmen blir tilgjengelig i over 240 land. Amazon Studios har kjøpt opp filmen fra Paramount Pictures, som opprinnelig skulle lansere den på kino.

Coming to America var med å gjøre Eddie Murphy til en av verdens største filmstjerner på 1980-tallet. Rollen som King Akeem er en av hans mest kjente, og komedieklassikeren spilte inn over 288 millioner dollar på verdensbasis.

Handlingen i oppfølgeren starter i det fiktive landet Zamunda hvor vi får et gjensyn med King Akeem (Eddie Murphy) og hans fortrolige venn Semmi (Arsenio Hall). De bestemmer seg for å reise til Queens i New York – hvor det hele begynte …

King Akeem er en av Eddie Murphys mest kjente roller.

Flere av de andre skuespillere fra den første filmen er også med i oppfølgeren: King Jaffe Joffer (James Earl Jones), Queen Lisa (Shari Headley), Cleo McDowell (John Amos) og Maurice (Louie Anderson).

En tidløs klassiker

– Coming to America var et kulturelt fenomen da den ble lansert. Filmen er en av de mest elskede komediene gjennom tidene. Kombinasjonen av Eddie Murphys komiske geni, strålende filmskapere og en fantastisk rollebesetning gjør dette til et spennende, nytt eventyr. Vi er overbevist om at publikum over hele verden vil bli forelsket i denne morsomme og gledelige filmen, som helt sikkert vil bli en tidløs klassiker, sier Jennifer Salke, sjef for Amazon Studios, i en uttalelse.

– Hva er vel bedre enn et gjensyn med Zamunda? Vi er utrolig glade for at Amazon Studios bringer Eddie Murphy og Coming 2 America til et globalt publikum, sier produsenten Kevin Misher, og fortsetter:

– Det blir gøy for publikum å se igjen originalbesetningen og bli kjent med helt nye karakterer.

Coming 2 America er regissert av Craig Brewer. Paramount Pictures og New Republic Pictures finansiert filmen, mens den er produsert av Eddie Murphy Productions og Misher Films.