Nå kan du se julefilmene på drive-in kino i Oslo

Oslo har igjen stengt ned som følge av koronapandemien. Det gjør at drive-in kinoen på Tryvann gjør comeback, og der kan Oslos innbyggere få sett de aller nyeste julefilmene fra og med i dag.

Fredag 20. november åpner nemlig Norges største drive-in kino opp igjen.

– Drive-in kino ble en supersuksess i april og mai da alt stengte ned, og vi har allerede fått svært mange henvendelser fra kunder som ønsker at vi åpner igjen. Derfor er det gøy å kunne tilby Oslos innbyggere en annerledes aktivitet som ivaretar alle smittevernregler på en god måte, sier daglig leder i Cinemove, Lars Joachim K. Hagen.

Drive-in kinoen holder i første omgang åpent i ti dager, men utelukker ikke at det kan bli lenger. Det avgjøres i hovedsak av regjeringens nye retningslinjer 30. november.

– Vi holder gjerne åpent i hele desember dersom samfunnet fortsatt er stengt og folk syntes drive-in kino er en morsom aktivitet, sier Hagen.

Smittevern og sikkerhet

Smittevern og sikkerhet er prioritet nummer en, og arrangørene kan forsikre om at dette er en helt trygg aktivitet.

– Vårt fokus er å få til en god og trygg gjennomføring. Dette sikrer vi blant annet ved at det ikke vil være lov å gå ut av bilene eller åpne vinduene. Derfor oppfordrer vi folk til å ta med seg varme klær, gå på do før de drar, og kanskje ta med seg en termos med varm sjokolade eller gløgg. Da blir det skikkelig julestemning, avslutter Hagen.

Lover nye julefilmer

Forrige gang drive-in kinoen på Tryvann var åpen ble den besøkt av over 20 000 mennesker. Nå håper de at suksessen skal gjenta seg, og har med seg både Nordisk Film Kino og Filmweb på laget. Flere av julefilmene som skulle vært vist på kinoene nå og frem til jul, blir vist på Tryvann.

– Vi ønsker å gi folk i Osloområdet muligheten til å se årets julefilmer på det store lerretet i en periode der kinoene holder stengt. Våre kunder har etterspurt en ny runde med Filmweb drive-in kino, og vi er veldig glade for at vi nå kan tilby helt nye julefilmer som Gledelig jul, Jul på KuToppen, Dragevokterens jul og Brillebjørn feirer jul på Tryvann. I tillegg har vi fått plass til flere av kinofilmene som nettopp har eller skulle hatt premiere i disse dager. Vi håper med dette å kunne tilby litt trygg førjulshygge i en ellers vanskelig tid, sier administrerende direktør i Filmweb Harald L. Sæther.