HBO Europe har nå spilt inn sin første danske serie. Serien Kamikaze er basert på en novelle av Erlend Loe.

I handlingens sentrum finner vi den 18 år gamle, hypnotisk sjarmerende hovedkarakteren Julie, og hennes eksistensielle opprør etter å ha mistet sine foreldre og sin bror i en flyulykke. Hun blir etterlatt alene i et palass av en bolig, med to dyre biler i garasjen. Hun har i praksis alt det en kunne drømme om – ungdom, skjønnhet og masse penger. Tapet av hennes familie tvinger henne ut på en reise for å gjenfinne meningen med livet. Hennes turbulente oppdagelsesreise tar henne med fra hjemlandet Danmark til alle verdenshjørner.

Hovedrollen spilles av Marie Reuther. Dette  er hennes første hovedrolle. Neste år blir hun å se i skuespillet «Farlige forbindelser» på Det Kongelige Teater i København. Hunble uteksaminert fra Den Danske Scenekunstskole tidligere i år.

Kaspar Munk (Herrens Veier, Villheks) har regien på alle åtte episoder i første sesong. Manuset er forfattet av Johanne Algren, basert på novellen «Muleum» av Erlend Loe. Hele første sesong er nå skutt. Den får premiere i løpet av 2021.

Hovedrollen i Kamikaze Marie Reuther, i det som er hennes første hovedrolle (HBO Foto Åsmund Sollihøgda)

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen