HBO med serie basert på Erlend Loe-novelle

 HBO Europe har nå spilt inn sin første danske serie. Serien Kamikaze er basert på en novelle av Erlend Loe.

I handlingens sentrum finner vi den 18 år gamle, hypnotisk sjarmerende hovedkarakteren Julie, og hennes eksistensielle opprør etter å ha mistet sine foreldre og sin bror i en flyulykke. Hun blir etterlatt alene i et palass av en bolig, med to dyre biler i garasjen. Hun har i praksis alt det en kunne drømme om – ungdom, skjønnhet og masse penger. Tapet av hennes familie tvinger henne ut på en reise for å gjenfinne meningen med livet. Hennes turbulente oppdagelsesreise tar henne med fra hjemlandet Danmark til alle verdenshjørner.

Hovedrollen spilles av Marie Reuther. Dette  er hennes første hovedrolle. Neste år blir hun å se i skuespillet «Farlige forbindelser» på Det Kongelige Teater i København. Hunble uteksaminert fra Den Danske Scenekunstskole tidligere i år.

Kaspar Munk (Herrens Veier, Villheks) har regien på alle åtte episoder i første sesong. Manuset er forfattet av Johanne Algren, basert på novellen «Muleum» av Erlend Loe. Hele første sesong er nå skutt. Den får premiere i løpet av 2021.

Hovedrollen i Kamikaze Marie Reuther, i det som er hennes første hovedrolle (HBO Foto Åsmund Sollihøgda)