Filmgigant lanserer ny strømmetjeneste i Norge

I forrige overrasket mediekonsernet WarnerMedia med sin beslutning om at alle premierefilmene deres i 2021 skal slippes samtidig på kino og på deres strømmetjeneste HBO Max.

For selv om den nyheten er vill nok i seg selv, er det i utgangspunktet en beslutning som bare vil få konsekvenser for de amerikanske brukerne som er de eneste har tilgang til strømmetjenesten HBO Max nå. Men slik vil det ikke fortsette å være.

Sammen med den overraskende kunngjøringen fra filmgiganten ble det også kunngjort at HBO Max vil komme til Europa i siste halvdel av 2021 og erstatte HBO Nordic. Warners filmpremiere vil imidlertid fortsatt være tilgjengelig bare for amerikanske brukere av tjenesten, sier filmgiganten.

Kan bli store endringer

HBO Nordic har hatt suksess med serier som Fargo og Handmaid’s Tale. Selv om de fleste mestsannsynligvis ser dem som HBO-serier, er de produsert av andre selskaper. Og de seriene kan forsvinne i skiftet fra HBO Nordic til HBO Max.

Den prisbelønte TV-serien ‘The Handmaid’s Tale’ har vært en av de store trekkplastrene på HBO Nordic. Det er bare en av seriene som kan bli fjernet på den nye HBO Max fordi serien ikke blir produsert direkte for HBO, men i stedet den amerikanske konkurrenten Hulu (som for øvrig eies av Disney).

Det er store muligheter for at programprofilen hvis man ser på HBO Maxs utvikling i USA, er det et bilde av at innholdet på HBO Max skal være mindre elitært og bredere. HBO Nordic har i dag mange serier som de ikke har i USA, fordi de distribuerer serier fra Showtime og FX Networks. Dette betyr at noe innhold trolig vil forsvinne. På den annen side kommer Warner Bros. stor bakkatalog med innhold som TV-serien Friends, Harry Potter-filmene og Batman-filmene.

Warner Bros. stor bakkatalog med innhold som Harry Potter-filmene og Batman-filmene blir tilgjengelige på HBO Max.

Noen dato for overgangen er ikke satt, utover at det vil skje i andre halvår, og er bekreftet både av HBO sentralt og av HBO Nordic. Tjenesten er tenkt å bli global, i likhet med andre giganter som Netflix og Disney+.