Christopher Nolan slakter strømmeplanene til Warner Bros.

Warner Bros. planlegger å gi ut alle filmene sine i 2021 til strømming. Dette betyr at store titler som Dune og Matrix 4 vil være tilgjengelig på amerikanske HBO Max samme dag som de går på kino over hele verden. 

Misnøyen vokser i bransjen, og en av de mest respekterte regissørene som uttrykker seg kritisk er Christopher Nolan:

– Noen av våre største filmskapere og viktigste filmstjerner trodde at de jobbet for verdens beste studio, og da de våknet skjønte de at de jobbet for den verste strømmetjenesten.

Nolan har et langt og tett samarbeid med Warner Bros.. Blant annet overbeviste han dem om å slippe Tenet på kino på slutten av sommeren, til tross for en pågående pandemi. Han mener at studioet har blåst både dets medfinansiører og filmskaperne, som ikke har fått beskjed om planene for 2021, skriver Deadline.

– Det er veldig kontroversielt. Dette er veldig, veldig rotete. Det er ikke slik du skal behandle stjernene dine og alle som jobber med disse prosjektene, sier han i et intervju.

– Jeg tror alle studioene vet at kinoopplevelsen kommer tilbake. Men akkurat nå bruker mange i bransjen vår pandemi som en unnskyldning for å få raske fordeler. Og det er uheldig. Og usunt for filmindustrien.

Legendary Pictures kan saksøke Warner Bros.

Produksjonsselskapet Legendary, som står bak Dune og Godzilla vs. Kong, vurderer en søksmål mot Warner Bros. I følge Variety ble de heller ikke informert om studioets intensjoner om å sende begge filmene til sin egen streamingtjeneste HBO Max.

Legendary hadde prøvd å selge Godzilla vs Kong til Netflix, men avtalen ble stoppet av Warner Bros.

Regissør Denis Villeneuve sies også å være frustrert, ettersom han hadde håpet på en eksklusiv kinopremiere på «Dune». Sci-fi-filmen skulle ha premiere i desember, men ble utsatt med et år på grunn av koronapandemien.

Totalt 17 filmer dekkes av Warner Bro.´ kontroversielle strømmestrategi, som hevdes å være en midlertidig løsning som bare gjelder i 2021.