Star Wars: Lucasfilm offentliggjør nye Star Wars-filmer og serier

Det er en god tid for å være Star Wars-fan. På en konferanse for investorer i natt, offentliggjorde Kathleen Kennedy og Lucasfilm en rekke nye Star Wars-prosjekter. Flere av disse visste vi om fra før. Andre har vi antatt vil komme, mens noen kom helt overraskende.

Jeg har vært Star Wars-fan så lenge jeg kan huske. Jeg er til og med født bare to dager etter premieren på den første filmen i 1977, så man kan si at jeg har vokst opp med det. Men til tross for at jeg ikke tar Star Wars like alvorlig som enkelte andre fans, så føles allikevel Star Wars veldig personlig. Jeg bryr meg om fandom, og har skrevet en del om det tidligere (slik som her).

Jeg elsker disse filmene, men samtidig mister jeg ikke søvn over at Luke Skywalker var sånn og slik, eller at han eller hun ikke er faren eller moren til den ene eller den andre. Og som jeg pleier å si til andre fans: min favorittfilm i serien er sannsynligvis en annen en din.

Tenkte derfor jeg skulle gå igjennom de nye prosjektene, og gi en liten personlig kommentar på hver av dem.

Advarsel: For de som ikke har fulgt med på The Mandalorian, kan denne artikkelen inneholde noen lette «spoilers».

Rogue Squadron

Vi begynner med en av de kommende kinofilmene. Rogue Squadron forteller historien om en gruppe piloter i den ikoniske Rebel Alliance-skvadronen, og deres kamp mot Imperiet. Det er Patty Jenkins som skal sitte i registolen denne gangen, og premieren er satt til juletider i 2023. Ennå en stund å vente, med andre ord.

Scener der X-Wings og Tie Fighters går i tottene på hverandre har alltid vært høyt oppe på listen min over favorittøyeblikk fra filmene. George Lucas lot seg inspirere av de gamle jagerflyfilmene om 2. verdenskrig for å få den rette stemningen. Ta bare en titt på Dam Busters (1955) og andre filmer i den sjangeren, så ser du hvor det er hentet fra.

Så dette tror jeg blir bra!

Obi-Wan Kenobi

At Ewan McGregor, som spilte den legendariske Jedi-ridderen Obi-Wan Kenobi i Prequel-filmene (The Phantom Menace, Attack of the Clones og Revenge of the Sith) kommer tilbake, visste vi. Og som fan av disse filmene (og alle de andre filmene, for så vidt), gleder jeg meg stort.

Det jeg ikke visste, men hadde en anelse om, var at også Hayden Christensen, som spilte Anakin Skywalker blir å se. Vel, «å se» er vel å ta i litt hardt. Han skal ha rollen som Darth Vader, kledd fra topp til tå i svart rustning, hjelm og kappe. Og at Vader dukker opp, tyder på at denne serien, som er satt 10 år etter Revenge of the Sith, vil handle om litt mer enn bare Kenobis ensomme liv på ørkenplaneten Tatooine.

Jeg håper også på at vi får se Liam Neeson og en ung Luke Skywalker. For de av oss som kan litt om Star Wars-universet utenfor filmene, så passer dette. Liam Neeson har sagt han gjerne kommer tilbake som Jedi-mesteren Qui-Gon Jinn.

Deborah Chow, som regisserte noen av episodene fra sesong 1 av The Mandalorian, skal lede oss igjennom denne serien.

Ahsoka

Ok, jeg visste ikke om denne spin-off-serien, men jeg hadde mine anelser, spesielt etter at jeg så hvor godt Rosario Dawson spilte eks—Jedi’en Ahsoka i The Mandalorian.

De som følger litt med på Star Wars, kjenner Ahsoka fra animasjonsseriene Clone Wars og Rebels. Men å se henne i «live action» var veldig spesielt, og ikke så rent lite emosjonelt. For meg er hun antagelig den beste av de nye Star Wars-rollefigurene, og jeg er veldig glad for at vi vil få en serie med henne i fokus. Jeg er også spesielt glad for at det er Dave Filoni som skal lede produksjonen. Ingen forstår Star Wars-universet like godt som ham.

Så kan vi bare begynne å tenke på hvem som skal spille Ezra Bridger og Grand Admiral Thrawn. Jeg holder fremdeles en knapp på Rahul Kohli for førstnevnte og danske Lars Mikkelsen for sistnevnte. Nei, jeg tror ikke på Rahul da han avviste ryktene han selv spredte på Twitter!

Rangers of the Republic

Dette er den andre av de to planlagte spin-off-seriene til The Mandalorian. Det er ikke så mye vi vet om denne ennå, men jeg kan gjøre noen antagelser.

De av oss som følger med på The Mandalorian, har møtt eks-spesialsoldaten Cara Dune, spilt av Gina Carano. Det har vært hinting til at denne beintøffe dama har begynt å føle kallet til The New Republic igjen. Kanskje Rangers of the Republic vil handle om Cara Dune og en gjeng like beintøffe soldater i deres kamp mot et nytt Imperiet eller andre skurker?

Andor

Denne gleder jeg meg til! Serien Andor vil følge opprører-agent Cassian Andor og roboten K-2SO. Vi møtte dem først i 2016-filmen Rogue One: A Star Wars Story, men nå vil de altså få sin egen serie.

Vi har lenge visst om at Diego Luna og Alan Tudyk vil komme tilbake i rollene. Serien er beskrevet som en «spion-thriller» satt tidlig i krigen mellom Opprørerne og Imperiet. I tillegg vil vi se Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Denise Gough og Kyle Soller i forskjellige roller. Genevieve O’Reilly er tilbake som Mon Mothma.

Innspillingen er allerede i gang, og serien begynner i 2022.

Lando

Donald Glover stjal alle scenene som smugleren Lando Calrissian i 2018-filmen Solo: A Star Wars Story. Det er da bare på sin plass at han får sin egen serie.

Vi vet ikke så mye om serien ennå, utenom at det er Justin Simien, skaperen av Dear White People, som står bak serien.

Jeg tror og håper dette blir en serie om Landos tid som en ung og rappkjefta smugler. Litt «Ocean’s 11 i Star Wars» kanskje? Mye bra man kan gjøre her!

The Acolyte

The Acolyte er en serie som tar for seg den mørke siden av The Force (ja, jeg synes det er teit å skrive «Kraften»). Den er beskrevet som full av intriger, makt og mystiske krefter i de siste dagene av The High Republic.

For de som har sovet i timen, så kan The High Republic beskrives som en tidsperiode (et par hundre år før The Phantom Menace) i Star Wars-universet, som Disney og Lucasfilm vil sette en del handling til i årene fremover.

Det er Leslye Headland (regissøren bak Russian Doll) som skal stå bak denne serien, som jeg antar at sikter seg inn på litt eldre Star Wars-fans.

The Bad Batch

I siste sesong av animasjonsserien The Clone Wars møtte vi en eksentrisk gruppe klonesoldater, kalt The Bad Batch. Denne serien følger gjengen videre i Republikkens siste dager og inn i Imperiet.

Denne animasjonsserien fortsetter stilen vi så i The Clone Wars, men som vi så i de siste sesongene av den serien, og av Rebels, blir de i større grad knyttet opp mot filmene.

Selv om det blir artig med en gjensyn med denne gjengen, må jeg innrømme at episodene med dem i den siste sesongen av Clone Wars ikke akkurat var mine favoritter. Men jeg kommer selvfølgelig til å følge med!

Mer?

Og det er mer. Taika Waititi er i gang med sin egen Star Wars-film, som vi enn så lenge ikke vet så mye om. I tillegg kommer kortfilm-serien Star Wars: Visions, som gir oss Star Wars i japansk anime-stil.

A Droid Story er et prosjekt mellom animasjonsstudioene og spesialeffektstudoet Industrial Light & Magic, som skal fortelle nye historier om robotene C-3PO og R2-D2. La oss håpe Anthony Daniels har en finger med i spillet her. C-3PO er ikke det samme uten ham!

Det er en god tid for å være Star Wars-fan!