Alicia Vikander får hovedrollen i vampyrserie hos HBO

HBO skal lage en remake av den franske stumfilmen Les Vampires med Alicia Vikander i hovedrollen.

Deadline har fått bekreftet at HBO har bestilt en hel sesong av en miniserie-adapsjon av Olivier Assayas spillefilm Irma Vep, fra 1996. For de som er raske til å finne ut anagrammer, er Irma Vep en omskrivning av ordet «Vampyr». Serien vil bare være løst basert på filmen, men også denne gangen blir den skrevet og regissert av Assayas.

Handlingen vil dreie seg om den amerikanske filmstjernen Mira (Alicia Vikander), som er skuffet over karrieren og et nylig avsluttet forhold. Hun flytter til Frankrike for å spille Irma Vep i en nyinnspilling av den franske stumfilmklassikeren Les Vampires (1915). Irma Vep vil få en uhyggelig krimthrillerfølelse når vi får følge med på hvordan Mira har problemer med å holde rede på hva som er virkeligheten og fantasi – og skille mellom seg selv og Irma.

Assayas vil jobbe med det samme produksjonsteamet fra A24 som står bak Euphoria på HBO. Vikander vil også være produsent for Irma Vep, samtidig som hun både spiller og produserer miniserie-adapsjonen av Alfred Hitchcocks Dial M for Murder på MGM. I nær fremtid kan vi med andre ord se Vikander i hovedrollen i to helt nye miniserier.

I 1996 filmatiseringen av Irma Vep hadde Hong Kong-skuespillerinnen Maggie Cheung hovedrollen.