HBO skal lage en remake av den franske stumfilmen Les Vampires med Alicia Vikander i hovedrollen.

Deadline har fått bekreftet at HBO har bestilt en hel sesong av en miniserie-adapsjon av Olivier Assayas spillefilm Irma Vep, fra 1996. For de som er raske til å finne ut anagrammer, er Irma Vep en omskrivning av ordet «Vampyr». Serien vil bare være løst basert på filmen, men også denne gangen blir den skrevet og regissert av Assayas.

Handlingen vil dreie seg om den amerikanske filmstjernen Mira (Alicia Vikander), som er skuffet over karrieren og et nylig avsluttet forhold. Hun flytter til Frankrike for å spille Irma Vep i en nyinnspilling av den franske stumfilmklassikeren Les Vampires (1915). Irma Vep vil få en uhyggelig krimthrillerfølelse når vi får følge med på hvordan Mira har problemer med å holde rede på hva som er virkeligheten og fantasi – og skille mellom seg selv og Irma.

Assayas vil jobbe med det samme produksjonsteamet fra A24 som står bak Euphoria på HBO. Vikander vil også være produsent for Irma Vep, samtidig som hun både spiller og produserer miniserie-adapsjonen av Alfred Hitchcocks Dial M for Murder på MGM. I nær fremtid kan vi med andre ord se Vikander i hovedrollen i to helt nye miniserier.

I 1996 filmatiseringen av Irma Vep hadde Hong Kong-skuespillerinnen Maggie Cheung hovedrollen.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen