Netflix både hedrer og driver gjøn med Greta Thunberg i «Death to 2020»

I januar 2020 inntok Greta Thunberg scenen på World Economic Forum i Davos for å igjen advare verdensledere om miljøtrusselen. Samuel L. Jackson kommenterer Thunbergs klimatall i Death to 2020.

Talen hennes er et av årets store øyeblikk fanget i den satiriske spottdokumentaren Death to 2020 på Netflix.

Skaperne bak Black Mirror inkluderer Samuel L. Jackson, som kommenterer den svenske klimakrigeren i et filmsnutt sluppet på Youtube. Jackson har rollen som en amerikansk journalist og beskriver Greta som «en tenåringsjente som ble kjent, selv om alt hun sier er deprimerende … litt som Billie Eilish.»

Den mockumentaren blander virkelige hendelser med fiktive karakterer og ekspertkommentatorer. Blant publikum den fiktive teknologimilliardæren Bark Multiverse (spilt av komikeren Kumail Nanjiani). Han er så berørt av klimaadvarselen at han bygger sin egen bunker i et fjell. Se klippet nedenfor:

Death to 2020 er en 70-minutters komediespesial som dekker noen av årets største begivenheter. Stjerner som Lisa Kudrow og Hugh Grant spiller blant andre historikere og politikere som gir sitt syn på drittåret. Filmen er nå tilgjengelig for strømming på Netflix.