De nye nasjonale restriksjonene påvirker ikke kinoens mulighet til å vise film for publikum.

Kinoenes interesseorganisasjon Film & Kino har vært i kontakt med Helsedirektoratet da meldingen som kom via Statsministerens pressekonferanse på søndag var noe uklar i forhold til dette punktet.

Svein Høegh Henrichsen i Helsedirektoratet kunne fastslå at intensjonen var at kinoene kunne fortsette som tidligere med inntil 200 personer i salene, sier avdelingsdirektør Jørgen Stensland i Film & Kino.

– Vi understreker at det kan være lokale smittevernregler som er strengere enn dette, men at de nasjonale reglene er at man fortsatt kan holde kinoene åpne og med samme antallsbegrensning som tidligere.

Kinoene i Oslo er blant de som er underlagt lokale smittevernregler og for tiden er stengte.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen