2021 blir superheltenes år på kino

Fra Wonder Woman 1984 til Morbius og Eternals. Det kan bli superheltene som redder kinobesøket når det lettes på korona-restriksjonene.

Superheltsjangeren er elsket av kinopublikummet og i 2021 kommer det en rekke filmer innen sjangeren som vil kunne fylle kinosalene. Med covid-vaksinen på plass er det håp om en bedring for kinoer – noe som åpner startfeltet for muskuløse blockbusters igjen. Inntil nå har flere filmer i denne vektklassen blitt utsatt, men nå skinner lyset i tunnelen.

Her er de åtte store superheltfilmene som er planlagt utgitt i løpet av året:

Wonder Woman 1994

Filmen er basert på tegneserieheltinnen Wonder Woman. Den er en oppfølger til filmen fra 2017, og i begge filmene spiller Gal Gadot hovedrollen som Diana Prince. Wonder Woman 1984 er regissert av Patty Jenkins som også har skrevet manus sammen med Geoff Johns og David Callaham.

Som tittelen angir, er handlingen lagt til 1984, under den kalde krigen. Antatt norsk premiere er  februar.

Morbius

Svenske Daniel Espinosa regisserer Jared Leto i neste del av Sonys rare «Spider-man uten Spider-man»-franchise. Som Venom som var startskuddet, er dette en annen film som kretser rundt en Spidey-antagonist – denne gangen biokjemikeren og semi-vampyren Morbius the Living Vampire.

I tegneserien har han vært alt fra en antihelt til en skremmende skurk, og det vil være interessant å se i hvilken retning filmen tar den. Kinopremiere 19. mars.

 

Black Widow

Ti år etter introduksjonen i Iron Man 2 er det endelig tid for at Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), også kjent som Black Widow, får sin egen film i Marvels filmunivers.

Siden hun gikk døden i møte i Avengers: Endgame, foregår filmen mellom hendelsene til Captain America: Civil War og Avengers: Infinity War, da hun ble trukket inn i en konspirasjon med forbindelser til sin fortid som en snikmorder i russiske KGB.

Med navn som Rachel Weisz, Florence Pugh, David Harbour og Ray Winstone i rollebesetningen, vil dette være en film som garantert når et stort publikum. Premiere 7. mai.

Samaritan

Regissør Julius Avery gjorde seg bemerket med den skamløst underholdende actionhorror-filmen Overlord (2018).

Nå har han fått med seg Sylvester Stallone i superheltfilmen sammen med danske Pilou Asbæk. Selv om Stallone er langt fra hans glansdager, vet han fremdeles å sparke fra seg. Og det faktum at Samaritan er basert på et originalt manus og ikke en franchise er i selv spennende.

Det eneste vi vet om historien så langt er at Stallone spiller en aldrende superhelt som plutselig dukker opp igjen etter å ha vært savnet i 20 år. En «mørk og ny tolkning av superhelter» er blitt lovet. Kinopremiere 5. juni (USA)

Venom: Let There Be Carnage

Dette blir et gjensyn med den ikoniske David Michelinie og Todd McFarlane-skapte Marvel antihelten og byr en solid rollebesetning med Tom Hardy tilbake som Eddie Brock med sin fremmede parasitt på slep. Hans forlovede, Anne Weying, vil igjen vekkes til livet takket være Michelle Williams og Reid Scott gjentar sin rolle som hennes nåværende flamme, Dan Lewis.

Den store nyheten er selvfølgelig Woody Harrelsons retur som den psykotiske Cletus Kasady, som han portretterte i post-credits-sekvensen av Venom i 2018. Men denne gangen vil han endelig komme til sin rett når han er bundet til den morderiske røde og svarte symbioten, Carnage. Kinopremiere 25. juni.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Med Simu Liu i tittelrollen og med Michelle Yeoh, Awkwafina og ingen ringere enn Tony Chiu Wai Leung (som ryktes å spille superskurken The Mandarin) i biroller, er det klart at Shang-Chi vil være Marvels første store satsing med sterke røtter i asiatisk kultur – veldig spennende!

Hovedpersonen er Marvels helt egen kung fu-mester. Det er en karakter som kan gjøre det veldig bra på det hvite lerretet. Regien er ved  Destin Daniel Cretton – mannen bak den fenomenale Short Term 12. Kinopremiere 9. juli (USA).

 

The Suicide Squad 

Gitt hva regissør og manusforfatter James Gunn kunne gjøre med de tidligere uklare karakterene i Guardians of the Galaxy vil det bøli spennende å se hvordan han blåser nytt liv i denne brokete forsamlingen.

Harley Quinn (Margot Robbie), Amanda Waller (Viola Davis), Rick Flag (Joel Kinnaman) og Captain Boomerang (Jai Courtney) fra David Ayers smertelig middelmådige Suicide Squad vender tilbake med nykommeren Bloodsport (Idris Elba), Peacemaker (John Cena) ) og King Shark (Steve Agee).

Regissør Gunn har gravd så dypt inn i DC-arkivene at han til og med har funnet den bisarre Batman-skurken Polka-Dot Man (David Dastmalchian). Kinopremiere 6. august.

Eternals 

Kanskje årets mest overraskende superheltfilm har Chloé Zhaos  i registolen. Hun stakk av med Gulløven i Venezia for Nomadland (som også ble vist på BIFF). Det er vanskelig å tenke seg et mer  spennende valg av regissør og manusforfatter for en Marvel-film.

Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Richard Madden, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Lia McHugh, Gemma Chan, Barry Keoghan og Don Lee spiller en gruppe udødelige romvesener, Eternals, som har gjemt seg på jorden i 7000 år. Etter hendelsene til Avengers: Endgame, blir de tvunget inn i lyset igjen for å redde menneskeheten fra onde «avvikere». Det blir en sann fornøyelse å se Marvels uten tvil den mest imponerende samling av skuespillere bli regissert av Chloé Zhaos. Kinopremiere 5. novemver.

 

Untitled Spider-Man Sequel

Jepp, denne har ikke en gang en tittel enda, men det er Jon Watts tredje Spidey-film etter Spider-Man: Homecoming og Spider-Man: Far From Home uansett, og den har en spikret kinopremiere i desember.

Etterde to forrige filmene er det lov å ha store forventinger til den tredje filmen fra Watts. Tobey Maguire, Kirsten Dunst og Alfred Molina fra Sam Raimi-tiden og Andrew Garfield, Emma Stone og Jamie Foxx fra Marc Webb-tiden ryktes å dukke opp, og det har også vært snakk om Charlie Cox i rollen som Daredevil. Kinopremiere 17. desember

.