The Universal Monsters er noen av de mest ikoniske figurene i filmhistorien. De har blitt gjenopplivet gjennom flere tiår og vært noen av de skrekkfilmene som har definert sjangeren – nå kommer  de gratis på YouTube.

Klassikerserien lanseres på YouTube gratis på plattformens «Fear: The Home of Horror». Fra og med 15. januar vil fans kunne strømme filmer som Dracula, The Mummy, Frankenstein og mer i en uke etter slippdagen. Etterpå vil filmene bli gjort tilgjengelig for kjøp digitalt til en nedsatt pris.

Slippdatoene for YouTube-premierene:

15. januar (20:00 GMT)

Dracula (1931)
Mumien (1932)

16. januar (20:00 GMT)
Frankenstein (1931)
Bride Of Frankenstein (1935)

17. januar (20:00 GMT)
Den usynlige mannen (1933)
The Wolf Man (1941)
Abbott og Costello møter Frankenstein (1948)

 

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen