Danny Boyle lager Sex Pistols-serie

Danny Boyle skal lage en seks-episoders  serie om den legendariske Sex Pistols-gitaristen Steve Jones. Serien er basert på Jones memoarer «Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol».

Serien blir historien om et av musikkens mest beryktede band – Sex Pistols. Oscar-vinneren Danny Boyle er både produsent og regissør for serien med basert på et manus skrevet av Craig Pearce og skrevet av Frank Cottrell Boyce. Serien er produseres av FX Productions og går i produksjon 7. mars.

«Tenk deg å bryte deg inn i verdenen til The Crown og Downton Abbey sammen med kameratene dine og skrike sangene dine og  raseriet ditt til alt det de tatt de representerer,» sier Boyle. “Dette er øyeblikket det britiske samfunnet og kulturen endret seg for alltid. Det er detonasjonspunktet for britisk gatekultur … der vanlige unge mennesker hadde scenen og vendte ut sitt raseri og mote … og alle måtte se og lytte … og alle fryktet dem eller fulgte dem. Sex Pistols. I sentrum var en ung sjarmerende analfabetisk kleptoman – en helt for tiden – Steve Jones, som ble med sine egne ord, den 94. største gitaristen gjennom tidene. Slik kom han dit. ”

Serien er basert på Sex Pistolsmedlemmet Steve Jones´memoarer. Foto: FX

Forandret musikken

Sex Pistols forandret musikk for alltid, og Danny Boyle er den perfekte regissøren for å fortelle Steve Jones ‘historie drevet av rå kreativitet og ødeleggelse,» sier Paul Lee, administrerende direktør i prosuksjonsselskapet FX.

Sex Pistols skapt furore med «Never Mind the Bollocks», som regnes som et av tidenes mest innflytelsesrike album. Deres singel “God Save the Queen” ble utestengt av BBC og gikk inn på 1 på Storbritannias NME-liste, men dukket opp på nummer 2 på det offisielle britiske singellistet, noe som førte til beskyldninger om at sangen med vilje ble holdt utenfor toppen. For eneste gang i listehistorien ble sporet oppført som et blankt for å unngå krenkelse av monarkiet.

I rollene som Sex Pistols finner vi blant annet Toby Wallace (Babyteeth, Acute Misfortune) som Steve Jones, Anson Boon (Crawl, 1917, Blackbird) som John Lydon og Louis Partridge (Enola Homes, Medici) som Sid Vicious.