Synopsiset til «Ringenes Herre»-serien er sluppet

Amazons tv-serie besøker Misty Mountains, Lindon og kongeriket Númenor. Den overdådige TV-serien Ringenes Herre  nærmer seg, og i dag vet vi noe mer om historien.

Den litt vage beskrivelsen i synopsiset gir i det minste fansen en følelse av hva de kan forvente når strømmetjenesten Amazon Prime Video går til Tolkiens verdener.

Serien finner sted tusenvis av år før Peter Jacksons filmer og vil gi en grundig innblikk i J.R.R. Tolkiens mytiske fantasiverden. Nettstedet TheOneRing.net har de første detaljene:

Amazon Studios kommende serie tar heltelegendene fra andre alder i Midgårds historie til tv-skjermen for første gang. Det episke dramaet finner sted tusenvis av år før begivenhetene i Tolkiens Hobitten og Ringenes Herre. Serien  tar seerne tilbake til en tid med stormakter, riker som vant ære og falt i ruiner, usannsynlige helter satt på prøve, og Tolkiens største skurk noensinne som truet med å mørklegge hele verden.

Serien begynner i en relativt stille tid, og følger et ensemble av karakterer, både berømte og nye, når de konfronterer ondskapen som har kommet tilbake til Midgård. Fra de mørkeste dypene i Misty Mountains og de majestetiske skogene i alvenes hovedstad Lindon, til den fantastiske øya Númenor og til de fjerneste delene av kartet, er dette kongedømmene og tegnene som vil legge grunnlaget for legender som vil leve lenge.

Amazons offisielle Midtgård-kartt som viser scenene til Ringenes Herre.

Amazon har foreløpig planlagt minst 5 sesonger av serien med 8 til 10 episoder per sesong. Filming begynner denne måneden på sesong 1 og 2 i New Zealand.