Selv om alle visninger i kinosaler er avlyst, består TIFFs utekino. Nå blir det både filmkonsert, åpningsseremoni og verdenspremierer på Stortorget i Tromsø.

Årets åpningsfilm Ninjababy får fysisk verdenspremiere på utekinoen, samtidig som den blir tilgjengelig på TIFF Digital, mandag 18. januar kl 18:30.Publikum på utekinoen blir dermed de første i verden som får se filmen på lerretet.

Ninjababy åpner filmfestivalen i Tromsø 18. januar på utekinoen.

– Å kunne få vise åpningsfilmen vår for et ordentlig publikum er så klart kjempeviktig for oss, og noe vi er veldig glade for å ha fått på plass, sier festivalsjef Lisa Hoen.

HAN, av regissør Guro Bruusgaard, får også verdenspremiere på utekinoen onsdag 20. januar kl. 18:30. I tillegg blir det en rekke spennende filmer og arrangementer på Stortorget.

Alle forestillinger på utekinoen er gratis, men av smittevernshensyn må alle hente ut en fribillett.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen