Nikolaj Coster-Waldau blir polarhelt

Netflix kommer i løpet av året med filmen Against the Ice med Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollen som den danske polarhelten  som motbeviste USAs krav på Nordøst-Grønland.

I 1909 forsøkte Danmarks Alabama-ekspedisjon, ledet av Kaptein Ejnar Mikkelsen (Nikolaj Coster-Waldau) å motbevise USAs krav til Nordøst-Grønland, og en påstand som kom fra ideen om at Grønland var delt opp i to ulike øyer.

Konflikt med USA

Netflix-filmen er regissert av danske Peter Flinth, og produsert av den islandske filmskaperen  Baltasar Kormákur. Den engelskspråklige filmen bygger på boka Two Against the Ice av Ejnar Mikkelsen med et manus skrevet av Joe Derrick.

Etter å ha forlatt mannskapet på skipet, tar Mikkelsen med seg den uerfarne Iver Iversen (Joe Cole) fra mannskapet, over Grønlandsisen. De to mennene finner bevis på at Grønland er en øy, men turen tilbake tar mer tid og er mye hardere enn de forventet. Etter å ha kjempet mot ekstrem sult, utmattelse og et isbjørnangrep, kommer de endelig tilbake til skipet, kun for å oppdage at skipet har krasjet i isen og nå er forlatt. Med håp om å bli reddet forsøker de å holde seg i live.

Ejnar Mikkelsen var  leder av  Alamabama-ekspedisjonen. Ekspedisjonens skip forliste senere, noe som førte til at han og besetningen måtte vente i 2 år før de ble berget av norske selfangere.

Etter hvert som dagene blir lengre begynner også grepet om virkeligheten å bli svakere – en grobunn for mistillit og paranoia, og en farlig cocktail i kampen for overlevelse.  Rollebesetningen inkluderer også Charles Dance (The Crown) og Heida Reed (Poldark), og spillefilmen er engelskspråklig.

Against the Ice får premiere i løpet av 2021.