Mens Trump spilte seg selv på film, har Biden blitt spilt på film

I HBO-filmen Confirmation spiller Greg Kinnear senator Joe Biden som leder høringen i 1991 da Clarence Thomas skulle utnevnes til dommer i USAs høyesterett. Nominasjonshøringene ble eksplosive da Anita Hill anklaget ham for seksuell trakassering.

Mens høydepunktet i Donald Trumps filmkarriere var en cameo-rolle i Alene hjemme 2 er Joe Biden en av karakterene i den politisk thrilleren Confirmation fra 2016, regissert av Rick Famuyiwa.

Filmen bygger på virkelige hendelser. Den handler om Senats-høringen som Joe Biden (Greg Kinnear) ledet i 1991. Anita Hill (Kerry Washington), jusprofessor ved University of Oklahoma, blir kontaktet og avhørt om Clarence Thomas (Wendell Pierce). Hun er tidligere ansatt i hos Thomas og blir bedt om å snakke om hvordan hun ble behandlet på arbeidsplassen. Nominasjonshøringene ble eksplosive da Anita Hill anklaget ham for seksuell trakassering.

Påstandene hennes om seksuell trakassering er lekket, og det blir en medieoppstandelse. En høring finner sted der Anita forteller senatet rettskomité at Clarence Thomas trakasserte henne seksuelt ti år tidligere. Derfra utspiller en rekke hendelser mens komiteen prøver å finne ut hvem som snakker sant, mens tv-kameraene går under høringen.

På den tiden var senator Joe Biden sleder for Senatets rettskomité og var den som ledet høringene. Biden spilles av Greg Kinnear, iført en parykk som viser innvirkningen tiden hadde på den nåværende presidentens  hårfeste.

HBO-filmen blander inn virkelige nyhetsopptak fra den tiden inn i filmen. Her finnes nyhetsinnslag med kjente navn som ABC News Peter Jennings, Tom Brokaw og Andrea Mitchell fra NBC og Candy Crowley fra CNN.

Confirmation er tilgjengelig på HBO Nordic