Spill i filmens verden

Spill, film og TV har i lang tid påvirket hverandre, både når det kommer til innhold og tematikk. Det er ingen som kan tvile på at de lar seg inspirere av hverandre, noe man ser gang på gang i filmer som har blitt lansert, og kanskje spesielt når det kommer til nye TV-spill. 

I dagens samfunn finnes det mange forskjellige gaming konsoller på markedet. Du finner Playstation, Nintendo, Xbox – og de aller fleste av oss har sine favoritter. Noen foretrekker å spille på Playstation, mens andre sverger til Nintendo sin verden av spill og konsoller. Dessuten er det også litt forskjell på hvilke spill som er tilgjengelig på hver av konsollene, noen er eksklusivt på Playstation, mens andre er kun å få på Nintendo. Felles på alle er at det er fullt mulig at du kan finne spill som er basert på dine favorittfilmer – eller omvendt. 

Lev deg inn i din favorittfilm

Noen filmer blir store. Filmer har evnen til å skape sitt eget univers hvor vi som tilskuere blir dratt inn, og gjerne vil være en del av. Det er jo nettopp også det spillutviklerne ønsker å gjøre når de utvikler filmbaserte spill. Man kan nevne i fleng; Star Wars, Harry Potter, Jurassic World, Marvel-spillene, Spiderman og mange fler. Dette er alle eksempler hvor det i utgangspunktet har vært store gigantfilmer (eller opprinnelig bøker) som har skapt store tilhengerskarer over hele verden, hvor hele kulturer har oppstått for å komme tettest mulig inn i filmens verden. 

En naturlig følge av dette har selvfølgelig at de også har utvidet universet til å bli et spill, sånn at man kan leve seg inn og bli en del av det universet man elsker å se på TV. 

Filmer basert på spill

Motsatt ser man også en del eksempler på tilfeller hvor det går andre veien. Altså at det startet som et spill som ble populært, hvor det så har blitt laget filmer av dette. Sony er et eksempel på et selskap som har fokusert litt på å få deres mest populære spill til å bli filmer, da de faktisk har lansert selskapet Playstation Productions til nettopp dette formålet. Gjennom historien har det vært en del av dette – med blandede mottakelser. Du har alt fra Tomb Raider til Angry Bird og Pokemon til Sonic-filmer.

Hva synes du? Skal de holdes separat, eller skal man fortsette å blande filmene med spillverdenen?