Odeon-eieren AMC Theatres har fått på plass refinansiering

Verdens største kinokjede, AMC Theatres som også eier Odeon-kinoene i Europa, har fått inn nesten 7,6 milliarder kroner i finansiering for å unngå konkurs, melder Variety.

«Den økte likviditeten betyr at vi kan takle den mørke, koronavirus-berørte vinteren,» skriver selskapet i en pressemelding.

AMCs administrerende direktør Adam Aron sier at kjeden har til hensikt å fortsette å ha en dialog med utleierne angående leien til kinoene. Man håper også at vaksinen mot koronavirus vil øke kinobesøk til våren.

– Dette betyr at en forestående konkurs for AMC ikke lenger er relevant, sier Adam Aron.

AMC Theatres leverte en nøktern pressemelding i desember i fjor, og advarte om at verdens største kinokjede kunne gå tom for penger i begynnelsen av 2021 på grunn av økende utfordringer med koronaviruspandemien. Mandag kunngjorde selskapet at selskapet hadde fått inn nesten 917 millioner dollar i finansiering siden den gang, slik at AMC kunne avverge konkurs i flere måneder.

Nyheten om AMCs gjelds- og egenkapitalfinansiering kommer kort tid etter at MGM utsatte utgivelsen av No Time to Die for tredje gang. Bond-filmens flytting førte til en dominoeffekt med Morbius, Ghostbusters: Afterlife, The King’s Man og A Quiet Place Part II som alle flyttet til høsten eller senere. Mange spår at Universals F9 og Disneys Black Widow også kan endre utgivelsesplaner, noe som ytterligere skape problemer for en storstilt åpning av kinoene igjen.