Nicolas Cages sprøeste film til dags dato

(Sundance) Nicolas Cage har de siste årene vært å se i en rekke sprø roller. Men ingen av dem slår Prisoners of the Ghostland hvor vi får se den amerikanske skuespilleren i bleie! Og som om ikke det var nok – hold deg fast: Cage sin karakter har bomber festet til testiklene …

Regissøren Sion Sono mener til og med at filmen enda villere enn Wild at Heart.

– Da jeg først leste manuset, skjønte jeg at historien i Prisoners of the Ghostland var veldig inspirert av Mad Max. Så jeg brukte mye tid på å finne ut hvordan jeg skulle lage en annerledes film, forteller Sono i et intervju med South China Morning Post.

I den japanske filmen, som er Sonos første engelskspråklige, møter vi Cage som den tause, men tøffe bankraneren Hero. Han lykkes i å rømme fra et post-apokalyptisk fengsel i en samuraiby, og får i oppdrag å redde en guvernørs barnebarn Bernice – spilt av Sofia Boutella, blant annet kjent fra Kingsman: The Secret Service.

– Lett å jobbe med

Regissøren forteller i intervjuet at han ble veldig overrasket at Cage takket ja til rollen.

– Jeg trodde virkelig ikke at han ville være en del av dette prosjektet. Gleden var stor da han sa ja. Da vi møtte hverandre for første gang i Tokyo fortalte han at han likte den tidligere filmen Antiporno, sier han og utdyper:

–Det var veldig lett å jobbe med Cage. Han var modig og hele tiden klar for nye utfordringer. Jeg følte at hans holdning og mentalitet passet veldig godt til måten jeg lager filmer på.

Vi har selv sett Prisoners of the Ghostland og kan skrive under på at dette er en sprø, men også veldig morsom og visuelt leken film man sent vil glemme. Forhåpentligvis vil filmen bli vist på noen av de norske filmfestivalene senere i år.