Golden Globe-nominasjonene slippes i dag og strømmes direkte

Blant favorittene til å bli nominert i flere kategorier er Nomadland, The Queen’s Gambit og Borat Subsequent Movie Film. Strømmegigantene leverer noen av de sterkeste kandidaterne også i år.

Netflix har stukket av med mange av prisene de siste årene, og i år regnes The Queen’s Gambit, Mank, Ma Rainey’s Black Bottom og News of the World blant de sterkeste kandidatene. Også Amazon Prime har  en sterk kandidat med Borat Subsequent Movie Film.

Golden Globe feirer sitt 78. år i 2021 med et virtuelt arrangement arrangert av Tina Fey og Amy Poehler. Nominasjoner vil bli kunngjort i dag onsdag 3. februar klokken 14.35 norsk tid i en nominasjonsseremoni arrangert av Sarah Jessica Parker og Taraji P. Henson.

2021-nominasjonen strømmes på nettstedet til Golden Globes, akkurat som tidligere. Golden Globes blir stemt frem av de rundt 90 journalister som utgjør Hollywood Foreign Press Association (HFPA).

Prisene deles ut i LA søndag 28. februar.