Den nye Disney-filmen gis ut som «Premier Access». 259 kroner må abonnentene betale for å se filmen på strømmetjenesten.

5. mars slippes den nye Disney-filmen Raya og den siste dragen på kino. Samme dag gjøres filmen tilgjengelig på strømmetjenesten Disney + med en såkalt «Premier Access».

Premier Access innebærer en ekstra kostnad, i tillegg til abonnementsavgiften. I Norge vil det koste 259 kroner å strømme filmen. Medlemmer som leier filmen vil kunne strømme den så mange ganger de vil.

Raya og den siste dragen  vil deretter kunne strømmes av alle abonnenter fra 4. juni uten ekstra kostnad.

I den animerte eventyrfilmen Raya og den siste dragen møter vi en sta prinsesse som må redde landet sitt fra en eldgammel ondskap. For å lykkes, trenger hun å finne en mytisk drage.

En kostnad på 259 kroner gjør Raya og den siste dragen til den dyreste filmen som noensinne er utgitt på norsk video-on-demand (i USA har Oremier Access allerede blitt testet med Mulan i høst). Imidlertid bør en kostnad tilsvarende to kinobilletter føles rimelig for mange barnefamilier. Ellers er det alltid mulighet til å vente i tre måneder og se filmen «gratis» i det vanlige tilbudet på Disney+.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen