Om få dager er det premiere for Clarice Starlings TV-serie Clarice i Norge.  

I den nye TV-serien Clarice følger vi FBI-agenten Clarice Starling, denne gangen spilt av Rebecca Breeds, et år etter hendelsene i Nattsvermeren (1991). Den gang var hun nyutdannet. Clarice fortsetter nå sin jakt på seriemordere og seksuelle overgripere i Washington DC. Første sesong av Clarice byr på 10 episoder og mens første episode slippes i USA i dag, er første episode tilgjengelig for oss på Viaplay 14. februar.

I Michael Manns Manhunter (1986), den første filmatiseringen av Robert Harris første bok «Den røde drage», ble vi for alvor kjent med en seriemorders sinn. Men Hannibal Lecter-franchisens gjennombrudd kom med Nattsvermeren. Her ble Clarice spilt av Oscar-vinneren Jodie Foster og her intervjuet hun kannibalen Hannibal Lecter for å fange en seriemorder. Karakteren ble også spilt av Julianne Moore i Ridley Scotts oppfølger Hannibal (2001).

Dette universet har også tidligere blitt omgjort til TV-formatet. TV-serien Hannibal (2013) med Mads Mikkelsen som en yngre Hannibal Lecter, har allerede gjennom tre sesonger gjort stor suksess på TV-skjermen.

Når det kommer til filmene om Lecter troner utvilsomt Nattsvermeren høyest blant seriens fire filmer. Oppfølgeren Hannibal (2001) deler på lik linje med romanuniverset andreplassen mens nyinnspillingen av Den røde drage (2002) og Hannibal Rising (2007) er i filmsammenheng franchisens to svakeste tilskudd.

 

Om forfatter

Kristian Krogstad har Mastergrad i Filmvitenskap fra NTNU og jobber som frilansjournalist. Han er prosjektleder for dubbing på SDI Media og har tidligere blant annet jobbet med filmdistribusjon hos Scanbox Entertainment og vært markedssjef hos Egmont. Han har vært redaktør for det danske filmmagasinet Filmwise og skrevet for blant annet Cinema, danske Ekko og DVD&Hjemmekino.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen