NRK har sikret seg dokumentaren «Framing Britney Spears»

NRK har sikret sikret seg den mye omtalte dokumentaren fra New York Times. Filmen vises på NRK på torsdag.

Den mye omtalte dokumentaren fra New York Times om Britney Spears liv og karriere kommer allerede torsdag på NRK.

Det store gjennombruddet som tenåring førte med seg et nådeløst søkelys, foret med hensynsløse medier, der en kvinnelig kunstner er spesielt sårbar. Etter et sammenbrudd i 2007 har hun hatt faren som verge, noe som førte til at fans skapte bevegelsen #FreeBritney.

Filmen går tilbake til Spears begynnelse som barnestjerne og påfølgende gjennombrudd som popdiva, inkludert debatt om den hyper-seksualiserte måten hun ble presentert på.

Dokumentaren problematiserer popstjernens vergeforhold, der faren Jamie Spears er verge på 13′ året. Han har vært verge for datteren siden hun hadde et svært offentlig sammenbrudd i 2007, der hun blant annet barberte hodet foran paparrazi-folk. Kort tid etter mistet hun foreldreretten til sine to sønner, som hun har med Kevin Federline.

Vergemålet Spears’ far fikk innebærer blant annet hennes økonomi. Britney Spears har selv bedt om å få fjernet faren som verge. Det har hun ikke lyktes med foreløpig, og saken pågår fortsetter. Dokumentaren tar for seg  går inn i de juridiske utfordringene Spears har møtt i forbindelse med vergemålet hvor liver hennes både juridisk og økonomisk nesten helt kontrollert  av faren, Jamie Spears

Framing Britney Spears er en del av The New York Times Presents-serie med etterforskningsdokumentarer.