Britiske BBC og amerikanske PBS slår seg sammen om okumentaren Greta Thunberg: A Year to Change the World.

De har fulgt etter verdens mest berømte svenske akkurat nå: Den 18 år gamle miljøverner Greta Thunberg. Den nye TV-serien går under arbeidsnavnet Greta Thunberg: A Year to Change the World og har fulgt henne siden august 2019. Filmskaperne har sammen med Greta besøkt «ekstraordinære steder rundt om i verden for å se virkningen av klimakrisen» , skriver Deadline. Kameraene var også hjemme hos Greta i Sverige da koronapandemien rammet.

Seriens produsent Rob Liddell lover «et innblikk i hvordan det er å være et verdensikon». Serien vil, med hjelp fra forskere, dykke dypere ned i miljøspørsmålet mer enn hva filmen dokumentarfilmen som kom i fjor gjorde.

– Klimaendringer er sannsynligvis den viktigste saken i våre liv, så det føles relevant å lage en tv-serie som undersøker fakta og vitenskap bak dette komplekse emnet. Å kunne gjøre det sammen med Greta er et stort privilegium, sier han til The Guardian.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen