BBC lager dokumentarserie om Greta Thunberg

Britiske BBC og amerikanske PBS slår seg sammen om okumentaren Greta Thunberg: A Year to Change the World.

De har fulgt etter verdens mest berømte svenske akkurat nå: Den 18 år gamle miljøverner Greta Thunberg. Den nye TV-serien går under arbeidsnavnet Greta Thunberg: A Year to Change the World og har fulgt henne siden august 2019. Filmskaperne har sammen med Greta besøkt «ekstraordinære steder rundt om i verden for å se virkningen av klimakrisen» , skriver Deadline. Kameraene var også hjemme hos Greta i Sverige da koronapandemien rammet.

Seriens produsent Rob Liddell lover «et innblikk i hvordan det er å være et verdensikon». Serien vil, med hjelp fra forskere, dykke dypere ned i miljøspørsmålet mer enn hva filmen dokumentarfilmen som kom i fjor gjorde.

– Klimaendringer er sannsynligvis den viktigste saken i våre liv, så det føles relevant å lage en tv-serie som undersøker fakta og vitenskap bak dette komplekse emnet. Å kunne gjøre det sammen med Greta er et stort privilegium, sier han til The Guardian.