Benedict Cumberbatch spiller i Hitchcock-nyinnspilling

De 39 trinn får nytt liv i form av en miniserie. Prosjektet er en nytolkning av John Buchans roman fra 1915 med samme navn som tidligere er filmatisert av Alfred Hitchcock i 1935.

Som serieskapere finner vi Mark L. Smith (manusforfatter av The Revenant), og Edward Berger, som tidligere samarbeidet med Cumberbatch om Showtime-serien Patrick Melrose, skal regissere. Det er fremdeles uklart hvilken kanal eller strømmetjeneste serien vil lande på.

Miniserien De 39 trinn beskrives som en provoserende, actionfylt konspirasjonsserie som oppdaterer den klassiske romanen til vår tid. En vanlig mann, Richard Hannay, blir en uvitende dratt inn i en enorm, global konspirasjon for å endre verdensorden: 39 trinn som vil forandre verden slik vi kjenner den, bare Hannay som står i veien.

Cumberbatch har også flere andre prosjekter på gang, hovedsakelig i forbindelse med Marvel-karakteren Doctor Strange. Han filmer for øyeblikket Doctor Strange in the Multiverse of Madness, og vil også gjenta rollen i en kommende Spider-Man-oppfølger.

Boken er filmatisert flere ganger etter Alfred Hitcock gjorde sin filmatisering.

Ralph Thomas kom med sin filmatisering i 1959:
I

1978 vart det premiere på en ny filmatiseringe -denne gangen i regi av Don Sharp med Starring: Robert Powell, David Warner, Eric Porter, Karen Dotrice og John Mills:

BBC lagde i tillegg en nyinnspilling i 2008 i regi av James Hawes og med Rupert Penny-Jones, Lydia Leonard og David Haig i hovedrollene.