Opphavsperson: CLAY ENOS/NETFLIX | Kreditering: CLAY ENOS/NETFLIX

Zack Snyders «Army of the Dead» kommer på Netflix i mai

Mens mange venter på den etterlengtede Zack Snyder´s Justice League som kommer i mars, er det kanskje like store forventninger til regissørens kommende zombieepos Army of the Dead.

Zack Snyder annonserte selv nylig at Army of the Dead slippes på Netflix 21. Mai. Filmen er satt til et zombieutbrudd i Las Vegas samtidig som en gruppe leiesoldater begir seg inn i karantenesonen for å gjøre det største kuppet noensinne. Filmen omtales som en hybrid mellom kuppfilmen og zombiefilmen og følger dermed på et vis i fotsporene til fjorårets Peninsula.

Tilbake til røttene

På mange måter vender Snyder nå tilbake til sine røtter. Den stadig dagsaktuelle Dawn of the Dead (2004) var hans debutfilm og en nyinnspilling av George A. Romeros film ved samme navn. Den gang var manus oppdatert av James Gunn, i dag best kjent for regien på de to Guardians of the Galaxy-filmene. Det som var oppsiktsvekkende med Znyders film var at han ignorerte Romeros etablerte zombieregler.

Fra første scene i Dawn of the Dead ser vi en zombie som beveger seg svært raskt og de forvandler seg hurtig fra død til levende død. Dette var en helt ny og annerledes tilnærming til zombier som brøt med tradisjonen og de klassiske reglene etablert av Romero. Dawn of the Dead fortsatte trenden med raskere, mer aggressive og nesten ustoppelige zombier etablert i Resident Evil. Alle arketyper er representert og tematisk handler det om at det ikke er zombiene som er monstrene, men mennesker.

Dawn of the Dead kom like etter fiaskoen House of the Dead (2003) og ingen hadde noen store forventninger til verken filmen eller regissør Zack Snyder. Dawn of the Dead var derimot en svært vellykket zombiefilm og siden har Snyder steget i gradene. Alle med forkjærlighet for zombier venter nå svært spent på hans andre film innen zombiesjangeren. Første teaser slippes senere denne uka.