Hugh Grant tar skurkerollen når «Dungeons & Dragons» blir film

Det populære rollespillet «Dungeons & Dragons» blir nå film og rollebesetningen å komme på plass. Sist ut er Hugh Grant og Sophia Lillis.

Hvem de skal spille er ikke kjent, bortsett fra at Grant vil være filmens antagonist ifølge Variety. Duoen får selskap av en haug med kjente navn som allerede er om bord: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith og «Bridgertons» egen Regé-Jean Page.

«Dungeons & Dragons» er et bordrollespill i fantasy-sjangeren, som har blitt publisert i flere utgaver siden 1974. I spillet lager spillerne sine egne karakterer, som de deretter legger ut på eventyr i en spillverden full av magi. Spillet har blitt tilpasset for både tv-skjermen og kinolerret før med heller lite suksess, inkludert en animert tv-serie i 1983 og en live actionfilm i 2000.

Det populære rollespillet «Dungeons & Dragons» er filmatisert tidligere uten nevneverdig suksess. En stjernespekket rolleliste skal sikre suksessen denne gangen.

D&D-spillet er solgt i mer enn 50 millioner eksemplarer siden den ble utgitt for 46 år siden.

Manuset skrives av Derek Kolstad. Han er mest kjent for sitt arbeid med «John Wick»-filmene, og har også skrevet videospillet «John Wick Chronicles». Senest har han dukket opp som en av skaperne bak komedieserien Die Hart, samt en av manusforfatterne for Marvel-serien The Falcon and the Winter Soldier, som har premiere på Disney+ i mars.

Jonathan Goldstein og John Francis Daley skal stå for regien. De er så langt kjent for sine komedier A Pear for Dad: The Next Generation og Game Night. De har også skrevet manuset til Spider-Man: Homecoming. Deres track record kan antyde en lekende og familievennlig tilpasning av «Dungeons & Dragons».