Filmer med alt på spill

Gambling på film viser seg å være svært populært for det vide filmpublikum. Opp gjennom årene har vi fått se alt fra blockbustere til originalproduksjoner av Netflix, som har servert oss scenarier hvor ett enkelt terningkast kan være livsviktig.

Når det kommer til gambling generelt, har fenomenet aldri vært så stort som i dag. Markedet for nettbasert gambling har fremfor alt virkelig hatt en vekst de siste årene. I Norge og øvrige deler av verden er det virkelig populært med ulike typer casinoer, men også bettingsider. Vi finner for eksempel varianten Langoddsen, hvor det finnes hundrevis av ulike spillmuligheter. Det er mange som slenger seg på trenden, så i dag tenkte vi å ta en nærmere titt på filmer som baserer seg på gambling.

Uncut Gems (2019)

Adam Sandler har aldri vært så hyllet som han ble for sin innsats i Brødrene Safdies svindlende drama, “Uncut Gems”. Her spiller han en juvelhandler med gjeld opp til ørene. Dette har selvfølgelig ført med seg en rekke fiender, som alle vil ha tilbake pengene sine. For å kjøpe seg fri satser han alt han har på ett avansert spill, hvor alt må gå hans vei. Har han hellet med seg?

Win It All (2017)

I denne originalfilmen av streaminggiganten Netflix, spiller New Girl-stjernen Jake Johnson gambleren Eddie. Han blir bedt om å sitte hjemme og passe på en veske tilhørende en kjent gangster, og denne er stappfull av penger. Eddie, kan som vi mistenker, ikke la være å røre pengene og spiller dem bort alle sammen. Nå må han ta flere sjanser for å vinne pengene tilbake. Ikke minst må han unngå å bli straffet for å ha rørt dem.

Molly’s Game (2017)

Den hyllede manusforfatteren, Aaron Sorkin, har både skrevet og regissert “Molly’s Game”, som baseres på ekte hendelser. Her følger vi historien om OL-skistjernen Molly Bloom, som arrangerte en eksklusiv og illegal pokerturnering med ekstremt høye innsatser. Når FBI mistenker henne, blir det vanskelig for henne å holde på fasaden og arrangere turneringen ferdig. Filmen ble nominert til en Oscar for best manus tilpasset av forlaget. Massevis av spenning loves!

The Card Counter (2021)

Den kommende filmen “The Card Counter” er neste storfilm som omhandler gambling. Her følger vi den profesjonelle kortspilleren William Tell, som en dag møter på den unge mannen Cirk, som befinner seg midt i en hevnreise. For å få Cirk på andre tanker, tar William han under sine vinger og tar han med på en reise hvor målet er å vinne World Series of Poker. Men å holde Cirk på rett side av veien viser seg enklere sagt enn gjort. “The Card Counter” spilles av Paul Schrader, og i rollebesetningen finner vi Star Wars-stjernen Oscar Isaac, Tye Sheridan og Willem Dafoe.

Gambling på film kan oppleves fascinerende for alle, til og med for dem som ikke driver lignende aktiviteter. På listen finner vi flere filmer laget av berømte filmskapere, og som har blitt nominert til de største prisene, mye på grunn av mottakelsen filmene har fått hos det bredere publikum. Det gjenstår å se om “The Card Counter” blir en kraft å regne med under fremtidige prisutdelinger for film.