Etter en nyrelease i Kina kan James Cameron nok en gang kalle seg box office-kongen.

I forrige var det klart at den tidligere rekordholderen Avatar igjen skulle på kino i Kina, med håp om å ta tilbake kronen fra brødrene Russos Avengers: Endgame. Nå rapporterer Deadline at James Camerons eventyrlige fortelling igjen er verdens mest innbringende film.

Avatar har samlet spilt inn 2,798 milliarder dollar, mens Avengers: Endgame ligger på andreplass med 2,797 milliarder dollar. Da Disney kjøpte 20th Century Fox for noen år siden, hadde de begge filmene i sitt store filmbibliotek, og dermed er det ingen tårer over at Avengers: Endgame ble skjøvet ned fra tronen.

Om Disney planlegger å gjenutsende Avengers: Endgame på kino gjenstår å se, men ingenting er umulig.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen