Etter en nyrelease i Kina kan James Cameron nok en gang kalle seg box office-kongen.

I forrige var det klart at den tidligere rekordholderen Avatar igjen skulle på kino i Kina, med håp om å ta tilbake kronen fra brødrene Russos Avengers: Endgame. Nå rapporterer Deadline at James Camerons eventyrlige fortelling igjen er verdens mest innbringende film.

Avatar har samlet spilt inn 2,798 milliarder dollar, mens Avengers: Endgame ligger på andreplass med 2,797 milliarder dollar. Da Disney kjøpte 20th Century Fox for noen år siden, hadde de begge filmene i sitt store filmbibliotek, og dermed er det ingen tårer over at Avengers: Endgame ble skjøvet ned fra tronen.

Om Disney planlegger å gjenutsende Avengers: Endgame på kino gjenstår å se, men ingenting er umulig.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen