Vatikanet investerte i «Rocketman», men vil ikke velsigne homoseksuelle par

Vatikanet ønsker ikke å velsigne ekteskap mellom personer av samme kjønn, men har investert penger i filmen Rocketman som hyller homofil kjærlighet. Det er hykleri, sier Elton John i en tweet.

Mandag kunngjorde Vatikanet, og dermed den katolske kirken, at man ikke vil velsigne ekteskap av samme kjønn fordi Gud «ikke velsigner synd».

I et innlegg på Twitter skriver Elton John at Vatikanet er engasjert i hykleri: «Hvordan kan Vatikanet nekte å velsigne ekteskap av samme kjønn fordi det er «synd», og samtidig investere millioner i Rocketman – en film som feirer lykken i mitt ekteskap med David?» skriver han, med henvisning til David Furnish, som han giftet seg i 2005.

Investerte i Rocketman
Filmen Rocketman (2019) handler om Elton Johns oppvekst, gjennombrudd som kunstner og om hvordan han kom ut som homofil.

Vatikanets investeringer i Rocketman har vært kjent siden 2019, da en gjennomgang av den italienske avisen Corriere della Sera avslørte dokumenter som viste at Vatikanet hadde investert penger i et fond som bidro til å finansiere Rocketman med flere millioner euro, melder The Guardian.

Vatikanet har så langt ikke svart på kritikken.