Vatikanet ønsker ikke å velsigne ekteskap mellom personer av samme kjønn, men har investert penger i filmen Rocketman som hyller homofil kjærlighet. Det er hykleri, sier Elton John i en tweet.

Mandag kunngjorde Vatikanet, og dermed den katolske kirken, at man ikke vil velsigne ekteskap av samme kjønn fordi Gud «ikke velsigner synd».

I et innlegg på Twitter skriver Elton John at Vatikanet er engasjert i hykleri: «Hvordan kan Vatikanet nekte å velsigne ekteskap av samme kjønn fordi det er «synd», og samtidig investere millioner i Rocketman – en film som feirer lykken i mitt ekteskap med David?» skriver han, med henvisning til David Furnish, som han giftet seg i 2005.

Investerte i Rocketman
Filmen Rocketman (2019) handler om Elton Johns oppvekst, gjennombrudd som kunstner og om hvordan han kom ut som homofil.

Vatikanets investeringer i Rocketman har vært kjent siden 2019, da en gjennomgang av den italienske avisen Corriere della Sera avslørte dokumenter som viste at Vatikanet hadde investert penger i et fond som bidro til å finansiere Rocketman med flere millioner euro, melder The Guardian.

Vatikanet har så langt ikke svart på kritikken.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen