Tidenes største kassasuksess i Japan kommer på norske kinoer

Den japanske megasuksessen, animéfenomenet Demon Slayer: Mugin Train, kommer  på norske kinoer.

Demon Slayer: Mugin Train hadde kinopremiere i Japan høsten 2020 og er den mest innbringende kinofilmen i Japan gjennom tidene. På tross av Covid 19-pandemien knuste animéfilmen alle rekorder, og har dyttet Titanic ned til en tredjeplass og Chihiro og heksene til en andreplass på listen over de største kinofilmene i Japan noensinne.

Nå er det bekreftet at Demon Slayer: Mugen Train vil få norsk kinopremiere. Filmen er basert på shōnen mangaserien Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba av Koyoharu Gotouge. Filmen er en direkte oppfølger av anime-TV-serien fra 2019, ble regissert av Haruo Sotozaki.

Demon Slayer en fantasy-manga, forfattet av Koyoharu Gotouge, som sentrerer seg om prøvelsene til den unge demonjegeren Tanjiro Kamado, som begir seg ut på å hente søsteren tilbake til sin menneskelige form etter at hun er forvandlet til en demon. Dette er den første langfilmen basert på mangaserien.

Filmen fikk strålende mottagelse av både publikum og kritikere i Japan da den kom for karakterutvikling,  action-sekvenser, emosjonell dybde.

Det har spilt innover 417 millioner dollar over hele verden, noe som gjør den til den første japanske filmen og den første animé-filmen som når milepælen på 400 millioner dollar over hele verden. Det er også den mest inntektsbringende japanske filmen gjennom tidene.

Det er den internasjonale kinodistributøren Piece of Magic Entertainment som står for distribusjonen. Fra hovedkvarteret i Amsterdam promoterer salgs- og markedsføringsteamet alle lanseringer i utlandet gjennom skreddersydde kampanjer, rettet direkte mot kunder via et internasjonalt nettverk av store kinoer, arthouse kinoer og alternative kinoer, der formålet er å nå ut til flest publikummere for hver film.