John Travolta og Nicolas Cage kommer tilbake i «Face/Off 2»

En av 90-tallets store actionfilmer, Face/Off, har en oppfølger på gang. Mange har nok lurt på nøyaktig hvordan regissør Adam Wingard har til hensikt å fortsette historien. 

– Noen antar at jeg vil lage en film i samme verden som Face/Off. Men for meg handler ikke Face/Off om en prosedyre. Det handler ikke om verdenen de eksisterer i. Det handler om Sean Archer og om Castor Troy. Det er det filmen handler om. Det vil være en fortsettelse av den historien. Det er vanskelig å si mer, men for meg er det den endelige fortsettelsen av den sagaen, sier Wingard i et intervju med Cinemablend.

Adam Wingard (snart kinoaktuell med Godzilla vs Kong) skriver for øyeblikket et manus med kollega Simon Barrett. Før filmen avsluttes, godkjenner Paramount, og Travolta og Cage selvfølgelig manuset.

I Face/Off spiller Travolta og Cage spilte en forbryter og en politimann som ufrivillig byttet identitet og utseende med hverandre.

Men … døde ikke Nicolas Cage

I John Woos actionthriller Face/Off fra 1997 så vi Travolta spille politimannen som jaget Cages terrorist. Avansert teknologi lar Sean Archer ta over ansiktet til en bevisstløs Castor Troy, for å finne ut hvor en bombe ble gjemt.

At Castor Troy døde på slutten  ser ut til å være en bagatell. I følge Wingards plan klarte karakteren å overleve hendelsene til slutt:
– Se på sluttscenen igjen, der Travolta tar ringen fra Castor Troy. Scenen i ambulansen. Har du lagt merke til at Troy har et bandasje over skadene? Ta en titt på den scenen, sier han til Cinemablend.

– Å lage en Face/Off-oppfølger lar oss gå tilbake til de maskulin, voldelige actionfilmene som du ikke ser i dag. Det er nok det som gjør mange nysgjerrige. At det kan være et tilbakeblikk og noe moderne samtidig.