-Vega Hjemmekino blir en forlengelse av kinoen, en slags kuratert videobutikk på nett, der man leier eller kjøper de filmene man ønsker å se, uten å føle seg forpliktet av et abonnement, sier Truls Foss, programsjef for kinoen på Vega Scene.

Vega Hjemmekino skal være en strømmetjeneste som rendyrker kvalitetsfilmen. I samarbeid med danske Level K etablerer Vega Scene VOD-plattformen Vega Hjemmekino. Tjenesten lanseres i dag, 24.mars.   

Siden har i dag rundt 150 filmer, og antallet vil øke i månedene framover. Tilbudet omfatter filmer i alminnelig distribusjon og suppleres med filmer som ikke har ordinær kinolansering og klassikere fra arkivet. På sikt skal tjenesten også by på filmserier, regissør-retrospektiver, uavhengige filmer og kortfilmer. Vega Hjemmekino blir et brukervennlig strømmetilbud der publikum selv velger om de vil leie eller eie filmene sine – uten en løpende abonnementskostnad.

-Vi håper at Vega Hjemmekino vil bidra til å øke interessen for kvalitetsfilm samt bidra til lettere tilgang til denne type film»,  forteller daglig leder i Vega Scene, Unnur Sande.

 

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen