Nå kommer kritikken fra filmbransjen  mot Oscar-arrangørene etter at de krevde at nominerte til årets Oscar må delta personlig – og ikke kan delta via Zoom.

Ifølge kritikere betyr avgjørelsen at filmskapere og skuespillere, som på grunn av reisebegrensninger ikke har muligheten til å komme seg til Los Angeles, nå er ekskludert fra arrangementet, skriver Variety.

I kategorien beste regissør risikerer to av de nominerte, Emerald Fennell – nominert for Promising young Woman og Chloé Zhao -nominert for Nomadland, å gå glipp av gallaen, ettersom de er utenfor USA.

«Jeg orker ikke engang å tenke at jeg kan gå glipp av prisutdelingen, men jeg har ikke tenkt å bryte loven og svømme over Atlanterhavet for å komme dit. Selv om jeg hadde gjort det hvis jeg hadde fått nok tid og energi,» sier Fennell til Variety.

Det samme gjelder skuespillerne Carey Mulligan, Anthony Hopkins, Vanessa Kirby og Yuh-Jung Youn – og folkene bak de fem filmene i kategorien «beste internasjonale film».

Oscar-utdelingen finner sted 25. april (natt til 26. april norsk tid).

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen