Star Wars-fans har lenge gledet seg til å et gjensyn med Jedi-mesteren Obi-Wan Kenobi. Serien om denne fan-favoritten fra en galakse langt, langt borte begynner innspillingen i disse dager, og skuespillerne er på plass.

I rollen som Obi-Wan Kenobi møter vi selvfølgelig den skotske skuespilleren Ewan McGregor, som også hadde rollen i George Lucas’ omdiskuterte (og ofte misforståtte) Prequel-trilogi. Hayden Christensen er også tilbake som Anakin Skywalker/Darth Vader, noe som tyder på at det vil bli noen ganske så anspente og emosjonelle scener. I tillegg får vi også et gjensyn med Joel Edgerton og Bonnie Piesse, som spilte onkel Owen og tante Beru i Prequel-trilogien. Dette betyr at serien i stor grad vil finne sted på ørkenplaneten Tatooine (den fra Mandalorian) og at vi garantert får møte en ung Luke Skywalker!

Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) på ørkenplaneten Tatooine

«Hello there!»

Regissøren denne gangen er kanadiske Deborah Chow, som også hadde regi på et par episoder i The Mandalorian. Andre skuespillere som er med, inkluderer: Moses Ingram (Queen’s Gambit), Kumail Nanjiani (Twilight Zone, Men in Black: International, Death to 2020), Indira Varma (Game of Thrones, Exodus, Rome), Rupert Friend (Homeland, Death to Stalin, Hitman: Agent 47), O’Shea Jackson Jr. (Straight Outta Compton, Godzilla: King of the Monsters, Long Shot), Sung Kang (Fast & Furious 6, Tokyo Drift, Bullet to the Head), Simone Kessell (Reckoning, The Crossing, Outlaws) og Bennie Safdie (Pieces of a Woman, Good Time, Person to Person).

Og selv om det ikke er offisielt ennå, så vil jeg nesten vedde penger på at Liam Neeson også kommer tilbake. Både filmer og bøker tyder på det og Neeson har selv sagt at han gjerne kunne kommet tilbake til Star Wars-universet. Kanskje den irske skuespilleren, som spilte Jedi-mester Qui-Gon Jinn i Prequel-trilogien nå sitter med en avtale om å holde dette hemmelig?

Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) i en av de mest gripende og triste scenene i Star Wars

Det blir uansett spennende å se. Serien kommer på Disney+, men nøyaktig dato er ikke satt ennå. Jeg vil i første halvdel av 2022 en gang, men vi lever i usikre tider, og slikt har en tendens til å forandre seg.

Knallbra blir det nok uansett!

Delta i diskusjonen