Æresmordet på Fadime blir TV-serie

Æresmordet på Fadime Sahindal i 2002 rystet hele Sverige. Neste år, 20 år etter det brutale drapet, kommer dramaserien Fadime, om de siste årene av livet hennes.

Fadime Şahindals hennes død i 2002 satte dype spor i hele Skandinavia. Drapet vekker fremdeles sterke følelser og engasjement om æreskultur. Hun ble skutt og drept av faren foran søsknene sine i Uppsala da hun var 26 år etter at hun, ifølge faren, hadde bragt skam over familien. Nå blir Fadimes siste år i livet en dramaserie på  Viaplay.

Serien finner sted mellom 1997 og 2002 og er en kjærlighetshistorie om Fadime, en modig og lidenskapelig ung kvinne som ønsker å leve med kjæresten Patrick, til tross for at hennes konservative far og bror truer med å drepe henne for å bevare familiens ære.

Æresdrap

TV-serien, Fadime skildrer hennes liv mellom 1997 og 2002. Den er basert på politiets etterforskning og boka ”Du ska dö” skrevet av Fadimes advokat Leif Ericksson sammen med Ulf Broberg.

«Fadime er et navn som mange kjenner, men ikke alle er kjent med hele historien hennes. Derfor er det viktig å fortelle historien – ikke minst til det yngre publikummet ”, sier Leif Ericksson.

Leif Ericksson er en del av rådet som vil hjelpe produksjonen for å sikre at historien er sann. Han deltar også i selve serien.

«Arbeidet mitt som forsvarsadvokat betyr at jeg har vært vitne til mange tragedier. Rettsaken med Fadime er en av de sakene som har påvirket meg mye. Jeg tenker ofte på Fadime og besøker graven hennes regelmessig. Hennes liv og skjebne har fortsatt mye å lære oss i dag, og jeg er takknemlig for å ha fått muligheten til å være en del av dette viktige prosjektet, sier Leif Ericksson.

Spilt inn i sommeren

Fadime er en av de vanskeligste og viktigste historiene vi har taklet så langt på Viaplay, og det er et stort ansvar å fortelle om hennes siste år i livet,» sier Filippa Wallestam ved Nent Group i en pressemelding.

Opptaket starter i sommer. Et råd bestående av tolv personer vil være på plass gjennom hele prosjektet «for konsultasjon om æresrelaterte spørsmål». Det er foreløpig ikke kjent hvem som skal spille Fadime Sahindal og andre roller i serien. Serien får premiere på Viaplay i 2022.