Filmen er monsterhit på amerikanske kinoer. Det amerikanske publikummet virker mer enn klare til å vende tilbake til kinoene. Det viser forrige ukes amerikanske premiere på Godzilla vs Kong.

Den nye monsterfilmen spilte inn 48,5 millioner dollar i USA i løpet av de første fem dagene – den desidert største filmen siden pandemien brøt ut for mer enn et år siden.

Det hjelper selvsagt at flere og flere kinoer i USA har kunnet åpne. Godzilla vs Kong gikk opp på over 3000 kinoer med en publikumskapasitet på 50 prosent. Globale inntekter er nå oppe i 285 millioner dollar, skriver Variety.

Samtidig som Godzilla vs Kong ble slupet på amerikanske kinoer, kom den også på strømmetjenesten HBO Max. Sterke kinoinntekter viser imidlertid at mange har savnet popcorn-filmene  på kino.

– Den globale mottakelsen for filmen på kino er et positivt tegn for kinobesøk da folk ser frem til underholdning i en verden etter pandemien, kommenterer Legendarys visepresident Mary Parent.

Det er uklart når filmen får norske premiere, men mest sannsynlig vil Godzilla vs Kong ikke slippes før kinoene i Oslo åpner.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen