Tribeca Film Festival arrangeres med publikum til stedet. Det vil være den første store filmfestivalen i USA som holdes fysisk siden pandemien brøt ut.

Tribeca feirer sitt 20-årsjubileum og er planlagt å finne sted utendørs på forskjellige steder i New York ved hjelp av potable kinolerreter, rapporterer The Wrap.

«Tribeca-festivalen ble grunnlagt for å forene folk i kjølvannet av angrepene 11. september. Det gjør vi fortsatt. Mens New York kommer ut av skyggen av covid-19, føles det riktig å gjenforene folk fysisk til vårt 20-årsjubileum,» sier Tribeca stifter Robert De Niro i en pressemelding.

Rundt 45 prosent av kinoene i New York har åpnet igjen etter å ha vært stengt i nesten et år på grunn av pandemien. Festivalen finner sted mellom 9. og 20. juni. Det er foreløpig ikke kjent hvilke filmer som skal vises.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen