Dota 2 og Netflix’ ustoppelige investering i videospilladaptasjon

Netflix har et stort utvalg av programmer, filmer og anime på plattformen tilgjengelig for folk til å strameme og se. Men Netflix har også mange nye prosjekter på gang for å gi brukerne noe nytt og unikt, og gjør derfor sitt for å fange så mye publikumsoppmerksomhet som mulig ved å holde seg mainstream.

Nå nylig har Netflix satt i gang med et helt nytt prosjekt. For nesten ett år siden ga Netflix ut bearbeidelsen av den berømte serien «The Witcher» og etterlot seerne med ærefrykt, og Netflix har bestemt seg for å fortsette i samme spor. Selskapet har nå kunngjort nok en crossover med spillindustrien på en av de mest berømte animeseriene, Valve Corporations Dota 2.

Dota: Dragon’s Blood har premiere 25. mars og har karakterer fra Princess Mirana og Dragon Knight Davion. Dota-spillerne hadde ikke fått et nytt hovedspill siden 2013, da Dota 2 ble lansert. Men det er ikke bare animefansen som har noe å se frem til, også online-spillene har virkelig noe å glede seg til.

Studio Mir, et kjent animasjonsstudio som har jobbet med prosjekter som The Legend of Korra, Voltron: Legacy Defender, og sesong 4 av The Boondocks, har startet dette prosjektet og gjør det de kan for å skape enda et mesterverk. Du kan se traileren på mange ulike nettsteder og nyte den mens du merker at spenningsnivået øker. Traileren er laget i samarbeid med Valve, som også er en utgiver av Dota.

Spillet Dota er gratis for alle spillere, men har blitt den største melkekua blant alle PC-titler. Det nyter også godt av inntekter fra salg av oppgraderinger i selve spillet. Beløpet ligger så langt på mer enn $ 150 millioner.

Videre har Dota og Dota 2 nå omtrent 7 millioner unike brukere de siste månedene. Det er virkelig bra!

Netflix har kunngjort at serien vil bestå av 8 episoder som vil gjøre seerne begeistret og emosjonelle hele tiden. Og det er et løfte fra seriens produksjonsleder. Utrolig nok er Ashley Millar tilfeldigvis også medforfatter av Thors manus. Filmen ble utgitt i 2011.

Å transformere spill til film er ikke noe nytt, og det har fungerte bra hver eneste gang ettersom spill vanligvis har veldig sterke fanbaser som i utgangspunktet representerer et garantert publikum, selv om det til tider er nokså polarisert. Det betyr også at presset og forventningene er høyere: Når du forvandler romaner eller spill til filmer, kan et feiltrinn ødelegge lidenskapen til trofaste, langsiktige fans. Vi kan bare drømme om hva det neste blir. Kanskje det blir en film basert på The Sims, Catan, GGPoker eller den lovede hertugen Nukem? Spillindustrien blir stadig mer populær blant massene, og filmer hjelper definitivt spill med å bli mainstream.

Det er ikke rart at Netflix nå er klar til å knytte seg til denne bransjen. La oss endelig håpe at Dota 2 og Netflix’ prosjekt bli nok en suksess.

Du kan også sjekke ulike nettsteder med underholdningsnyheter. De har en tendens til å dele nyheter relatert til hele underholdningsbransjen og bringer i ny og ne store nyheter til sitt publikum.

Dessuten er ikke Dota det spillet eneste som får sin egen TV-serie. Dragon’s Blood vil også konkurrere med Arcane, en animert serie i League of Legends-universet, som skal lanseres i år.

Sluttord

Nå vet vi alle hva slags anime som er på vei til massene og som snart blir en del av mainstream. Vi er også klar over at Netflix legger ned mye arbeid i prosjektene sine, og at publikummet til anime er atskilt og stort.

La oss håpe at det i likhet med noen av de andre prosjektene Netflix tidligere har gjort, ikke vil skuffe oss, men heller sjokkere oss med mye spennende animasjoner og flott grafikk.

Frem til serien endelig blir lansert, skal vi fortsette å spille spill og streame show og filmer på Netflix. God streaming!