Nå kan du se ukjente Stephen King-filmatiseringer gratis på digital festival

Skrekkmesteren Stephen King har over 60 romaner og 200 noveller på samvittigheten, og mange er blitt omgjort til filmer. Nå starter en ny digital filmfestival som vil vise kortfilmer basert på Kings historier, hvorav mange aldri har blitt vist før.

Det er det kanadiske produksjonsselskapet Barker Street som på festivalen – kalt «Stephen King hersker dollar baby» – streamer 25 filmer mellom 23. og 25. april. Festivalen er gratis å se via Youtube og Vimeo.

23.-25. April vil et utvalg av Stephen King-filmer være tilgjengelig for å se online gratis. Verten til det kanadiske filmproduksjonsselskapet Barker Street Cinema vil den virtuelle festivalen, kalt STEPHEN KING RULES, vise 25  filmer av filmskapere fra hele verden, hvorav mange aldri har blitt sett av et globalt publikum før.

Karrierestart

Siden 1977 har Stephen King – tillatt at unge filmskapere filmatiserer hans tidligere uproduserte noveller og dermed bidra til å starte karrieren gjennom det som kalles Dollar Baby Deal. Barker Street’s STEPHEN KING RULES Dollar Baby Film Festival vil vise en rekke av disse uavhengige filmene, inkludert intervjuer og paneldiskusjoner med filmskaperne selv.

Barker Street Cinema-partnere James Douglas og Norm Coyne vil lede festivalen tre år etter å ha laget sin egen Dollar Baby-filmatisering av Kings Sherlock Holmes-mysterium The Doctor´s Case, som også vil vises på festivalen. Douglas peker på filmen som startplassen for filmkarrieren og den bemerkelsesverdige effekten programmet har hatt for så mange.

«Jeg kan personlig vitne om innvirkningen Dollar Baby-initiativet har hatt på karrieren min som filmskaper,» sier Douglas. «Å kunne dele disse historiene med verden på denne måten er utrolig fint.»

The Doctor´s Case er blant filmene du kan se gratis på festivalen.

The Doctor´s Case har hittil vunnet 15 priser på mer enn 40 internasjonale festivaler. Under COVID-isolasjonen kom Douglas og Coyne på ideen om å tilby noe av deres tidligere ikke-utgitte filmer gratis online, noe som ble omfanget av mange andre filmskapere. Dollar Baby-arrangementet med Stephen King begrenser utgivelsen av filmene utenfor filmfestivaler, og filmene er sjelden tillatt å vises online og King festivalen sin velsignelse.

Festivalen går av stabelen 23. til 25. april.

Festivalen vil bli strømmet live på Youtube HER  eller på Vimeo HER