Oscar 2021 får 15 filmstjerner som programledere

Kjente navn som Brad Pitt, Joaquin Phoenix og Zendaya erstatter den tradisjonelle Oscar-verten. Årets Oscar Gala nekter å være nok en Zoom-fest, og alle de nominerte har tidligere blitt invitert til å møte frem fysisk til prisutdelingen.

For å forsikre seerne om at vi faktisk vil se Hollywood-eliten på den røde løperen, i stedet for i stuen, har gallaprodusentene ansatt ikke mindre enn 15 kjente programledere. Blant dem er fjorårets vinnende regissør Bong Joon Ho (Parasitt) samt filmstjerner og Oscar-veteraner som Brad Pitt, Halle Berry og Reese Witherspoon.

Komikeren Kevin Hart bestemte seg for å trekke seg som programleder i 2019 etter at gamle tweets, som ble kritisert som homofobe, kom til syne, og han beklaget LGBTQ-samfunnet. I 2020 bestemte The Academy seg for å iscenesette showet uten programleder, med ABC Entertainment President Karey Burke, med henvisning til suksessen til showet uten programleder i 2019, som var den første siden 1989 som ble satt opp uten programleder.

Temaet for årets galla er kjærligheten til film, og produsent Steven Soderbergh skal prøve på  å behandle Oscar-utdelingen som en film. Her er «rollelisten»:

Angela Bassett, Halle Berry, Bong Joon Ho, Don Cheadle, Bryan Cranston, Laura Dern, Harrison Ford, Regina King, Marlee Matlin, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Brad Pitt, Reese Witherspoon, Renée Zellweger og Zendaya vil alle vises som presentatører på Oscar 2021. Flere navn kan legges til.

Gallaen starter 25. april, sent på søndag kveld norsk tid.