WARNING: Embargoed for publication until 00:00:01 on 05/07/2019 - Programme Name: Dracula - TX: n/a - Episode: n/a (No. n/a) - Picture Shows: **STRICTLY EMBARGOED UNTIL 00:01 HRS ON FRIDAY 5TH JULY** Dracula (CLAES BANG) - (C) Hartswood Films - Photographer: Robert Viglasky

Nå kommer film om sinnssyk Dracula-karakter

Dracula-karakteren Renfield har  fått oppkalt et medisinsk syndrom etter seg; Renfields syndrom eller klinisk vampyrisme  – en besettelse med å drikke både eget og andres blod.

Det er ikke nok filmer og serier om Dracula, tenkte noen på Universal. Derfor får vi snart Renfield som handler om den blodtørstige grevens tjener, en liten, men viktig karakter i Bram Stokers roman.

Ideen til den nye filmen kommer fra The Walking Dead-skaperen Robert Kirkman. Manuset er skrevet av Ryan Ridley (Rick and Morty). Begge jobber også med den nye, animerte superheltserien Invincible.

Tidligere ryktes det at Rocketman-regissør Fletcher ville håndtere regibiten, men etter han ikke ble aktuell fortsatte jakten på en erstatning. Nå ligger tilbudet hos Chris McKay, kjent for Lego-Batman og det kommende actioneventyret The Tomorrow War med Chris Pratt. Han har ikke offisielt sagt ja ennå.

Alt tyder å at det blir Chris McKay som får Universal-oppdraget med å lage film om den sinnssyke Dracula-karakteren Renfield.

Ingen detaljer om handlingen er sluppet, men filmen vil finne sted i nåtiden, skriver Deadline. Det er en del av Universals satsing på å gjenopplive sine klassiske filmmonstre med en moderne vri, som i 2020s The Invisible Man.

Syk galning

R. M. Renfield er en fiktiv karakter som dukker opp i Bram Stokers Dracula som kom ut i 1897. Renfield var pasient i Dr. John Sewards asyl og er den eneste navngitte pasienten i romanen.

Han ble diagnostisert som en «zoophagous galning» eller kjøttetende gal som spiser insekter og edderkopper og tror at deres livskraft ville forlenge livet hans. Han er også ganske listig og viser et overlegen intellekt når han ikke er i en melankolsk tilstand eller raserianfall. Dracula drepte Renfield brutalt for hans svik.