Scorsese starter innspillingen av western-thrilleren «Killers of the Flower Moon»

Martin Scorsese har nettopp funnet de siste skuespillerne for sin kommende film,  Killers of the Flower Moon. Det er en sann historie som tar oss til 1920-tallet i Oklahoma, hvor en rekke drap i det oljerike indianerreservatet  Osage Nation utfordrer FBI.

Jesse Plemons skal spille Tom White, en tidligere Texas Ranger ansatt, får jobben med å løse saken av av FBI-sjef J. Edgar Hoover.

Killers of the Flower Moon skulle begynne å filme i mars i år. Det skjedde ikke takket være koronaviruset. Og det ser ut til at manusforfatter Eric Roth har brukt forsinkelsen til å jobbe med omskrivninger for filmen – omskrivninger som DiCaprio ba om (eller kanskje vi skulle si «krevde»). Det gikk tidligere rykter om at filmen fikk problemer bak kulissene da DiCaprio bestemte seg for at han ville spille en annen karakter. Nå ser det ut til at Roth bekrefter disse ryktene.

Scorsese-favoritten Leonardo DiCaprio har rollen som Ernest Burkhart, en karakter befinner i et moralsk tvilsomt område. DiCaprio var opprinnelig ment å spille den gode Tom White, men foretrakk litt mer utfordrende karakter. Lily Gladstone spiller hans kone Mollie Burkhart, en Osage-kvinne hvis velstående familie ble målet for drapsmennene.

President Calvin Coolidge i møte med med en delgasjon Osage-indianere i Det hvite hus i 1925.

Robert de Niro spiller William Hale, onkelen til DiCaprios karakter og filmens skurk. Han ble kalt «Kongen av Osage Hills» og var ansvarlig for de fleste drapene.

Det har vært en humpete vei for å få Killers of the Flower Moon på plass. Paramount, som opprinnelig skulle produsere filmen, ble nervøs. Paramount-lederne svimlende både av et stadig mer svulmende budsjett og på Leonardo DiCaprios forespørsel om å bytte karakter. Resultatet ble at Apple overtok for å redde prosjektet.

Filmen vil bli utgitt på Apple TV+ i 2022.