Paul Greengrass skal regisserer den politiske thrilleren Night of Camp David hvor han stiller spørsmålet: hva ville skje hvis den amerikanske presidenten er mentalt ustabil?

Grenegrass fant sitt neste filmprosjekt i en 55 år gammel bok. «Night of Camp David» blir beskrevet som en politisk thriller om en ung senator som mistenker at den amerikanske presidenten blir paranoid. Hva ville skje hvis verdens mektigste mann, med atomvåpen for hånden, begynner å miste hodet?

Boken til Fletcher Knebel ble utgitt i 1965. En ny utgave kom i 2018 for å kapitalisere på overskriftene rundt Donald Trumps presidentskap, skriver Hollywood Reporter.

Greengrass er kjent for Bourne-filmene og dramatrillere som virkelighetsbaserte filmer som United 93, Captain Phillips og 22. juli. Hans siste produksjon er westernfilmen News of the World for Netflix.

Paul Greengrass sammen med Anders Danielsen Lie under innspillingen av 22.juli. (Foto- Erik Aavatsmark/Netflix)

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen