Etter nyheten om at Phoebe Waller-Bridge hadde fått den kvinnelige hovedrollen i Indiana Jones 5-filmen, har Lucasfilm funnet Harrison Fords neste medspiller i Mads Mikkelsen.

James Mangold tar over regissering fra Steven Spielberg, som fremdeles fungerer som produsent og er veldig involvert i ulike elementer i filmen. Kathleen Kennedy, Frank Marshall og Simon Emanuel blir med på Spielberg som produsenter. John Williams, som har jobbet med hvert eneste partitur i den 40 år gamle serien, inkludert dens ikoniske temaet, kommer også tilbake som komponist.

Håpet er å starte produksjonen i sommer. Plottdetaljer er fortsatt vage om hvilket nytt eventyr som venter på Jones, og det samme er detaljer om hvem Mikkelsen skal spille. Filmen skal slippes 29. juli 2022.

Filmen markerer nok en stor franchise for Mikkelsen etter å ha kommet med i Fantastic Beasts-serien hvor erstatter Johnny Depp som Grindewald. Mikkelsen kommer også med noen av de beste anmeldelsene i karrieren i Thomas Vinterbergs Et glass til, som nylig fikk en håndfull Oscar-nominasjoner, inkludert beste utenlandske film og beste regissør.

Neste  for Mikkelsen på norske kinoer er Rettferdighetens ryttere som er åpningsfilmen på Oslo Pix 31.mai.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen