Alle fans av det britiske kostymedramaet får en skikkelig julegave i år. Ryktet har gått lenge, men nå er det offisielt. Downton Abbey-filmen får en oppfølger og den kommer allerede til jul!

Variety bekrefter at den populære dramaserien fortsetter med nok en spillefilm. De skriver at «alle originale skuespillere» forventes å være med på innspillingen, og arbeidet startet allerede i forrige uke. Det går fort – filmen har premiere allerede 22. desember i år.

Julian Fellowes står igjen for manuset mens Simon Curtis (My Week with Marilyn) regisserer Downton Abbey 2.

I tillegg til de vanlige skuespillerne vil rollebesetningen utvides med noen nye navn: Hugh Dancy (Hannibal), Laura Haddock (Guardians of the Galaxy), Nathalie Baye (Catch Me If You Can) og Dominic West (The Wire) alle har sagt ja til festen.

Den britiske TV-serien Downton Abbey fulgte livet til et engelsk herskapshus i begynnelsen av 1900-tallet, med fokus på den aristokratiske Crowley-familien og deres tjenere. Serien gikk i 52 episoder mellom årene 2010 og 2015. Den første kinofilmen hadde premiere høsten 2019.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen