Filmfestival tilbyr egne nakenvisninger

Publikum er invitert til spesielle nakenvisninger på Fantastic Film Festival Australia som nå pågår i Melbourne og Sidney.

Ta med deg håndkle til å sitte på – og vær så snill å ankomme “påkledd” – sier arrangørene. Hvis du synes festivalen er for dristig, er det også visninger for påkledde.

Fantastic Film Festival Australia, som viser «rare og fantastiske» filmer i Melbourne og Sydney, retter seg inn mot de surrealistiske filmene vanlige kinoer har en tendens til å overse. Nicolas Cages Prisoners of the Ghostland, for eksempel, eller en komiske thrillere i Coen-brødre-stil fra Sør-Korea, kalt Beasts Clawing at Straws.

På årets festival som pågår nå, tar arrangørene tingene et skritt videre ved å invitere publikum til å være nakne (eller strippe ned til trusa) for en spesiell visning av den belgiske filmen Patrick – en Shakespeare-tragikomedie som er satt til en nudistleir.

Patrick er en innadvendt mann i tredveårene som arbeider som møbelsnekker, bor i en nudistleir som eies av hans far, og lever et liv preget av rutine. Men når en av hammerne hans en dag forsvinner fra verkstedet, spinner hele Patricks verden ut av kontroll. For mens de faste campinggjestene er på randen av mytteri, faller hans far plutselig død om og dermed får den innesluttede møbelsnekkeren plutselig ansvaret for en nudistleir full av nakne, misfornøyde, middelaldrende mennesker. Og han aner fortsatt ikke hvem som har stjålet hammeren.

Se traileren til Patrick:

Nakenpublikummet blir bedt om å ta med egne håndklær til å sitte på og komme til kinoen fullt påkledd. De bed også om  å kle på seg når de bruker toaletter eller handler i kiosken.

«Disse nakenøktene gir dristige publikummere den unike muligheten til å gå inn i filmens ubekledde ånd,» sier festivalarrangørene i en uttalelse. Festivalen vil også kjøre påkledde visninger av den samme filmen.

Det er forståelig nok fotoforbud og alle nakne begivenheter er begrenset til bare voksne – og kinogjengere må respektere andre kunders personlige nærhetsgrenser.