Oscar 2021: Starttid, nominasjoner og hvordan du kan se den

Alt du trenger å vite for å gjøre deg klar til den store prisutstillingen. Seremonien i år blir spredt over to steder: Los Angeles Union Station og Dolby Theatre.

På grunn av korona er det bare nominerte og programledere som har fått grønt lys for å delta. Akademiet kunngjorde at nominerte som ikke deltar fysisk ikke har muligheten til å zoome inn (Golden Globes opplevde noen pinlige tekniske vanskeligheter).

-Oscar-seremonien vil ha utseendet og følelsen av en film, som gir vinnerne mer tid til taler, mens koronavirusmasker vil spille en viktig rolle. Det kommer ikke til å bli som noe som er gjort før, sa regissør Steven Soderbergh, som produserer showet med Stacey Sher og Jesse Collins, på en pressekonferanse. Soderbergh sa at pandemien hadde «åpnet muligheten til å prøve noe som ikke er prøvd.»

«Vi vil at showet skal ha en stemme,» la han til.

Soderbergh sa at seremonien ville bli tatt opp som en film, med programledere som Brad Pitt, Harrison Ford og Halle Berry «som spiller seg selv, eller i det minste en versjon av seg selv.» Taler av Oscar-vinnere var tidligere begrenset til rundt 45 sekunder. I år sa Soderbergh: “Vi gir dem plass. Vi har oppfordret dem til å fortelle en historie og si noe personlig. »

De har også konsultert mye med epidemiologer som jobbet for Contagion som Soderbergh lagde for 10 år siden, som på en uhyggelig måte varslet de ødeleggende effektene av et virus på verden.

På spørsmål om masker ved seremonien ga Soderbergh det han kalte et bevisst kryptisk svar: «Masker kommer til å spille en veldig viktig rolle i historien,» sa han. «Dette emnet er veldig sentralt i fortellingen.»

Mye av seremonien 25. april vil finne sted på Art Deco Union Station i sentrum av Los Angeles, hvor det bygges en scene og hvor programledere vil gjøre mer enn å åpne en konvolutt med navnet på vinneren.

Dato og tid

Basert på fjorårets programmering er dette de forventede starttidene:

USA: Oscar-utdelingen starter kl. 20:00 ET søndag 25. april.

Norge: Oscar-utdelingen starter klokken 02.00  mandag 26. april.

Hvem er vert?

Kort svar: Ingen. Den vertsløse trenden begynte i 2019 da Kevin Hart gikk av fra å være vertskap for kritikk av hans tidligere ufølsomme tweets. 2020-showet gikk uten programleder, og 2021-showet vil gjøre det samme.

Hvem er de nominerte?

David Finchers Mank leder årets Oscar-nominasjoner med 10 nomineringer. Filmen møter hard konkurranse i Beste film-kategorien fra Nomadland, regissert av Chloé Zhao. Både hun og Emerald Fennell, som står bak hevnthrilleren Promising Young Woman, er nominert til beste regissør, noe som gjør dette til første gang to kvinner er nominert i kategorien samme år. Det er spennende ting. Sjekk hele listen over nominasjoner her.

Norsk Oscar-nominering – pluss dansk historisk dobbeltnominering

Hvem programleder?

Angela Bassett, Halle Berry, Bong Joon-ho, Don Cheadle, Bryan Cranston, Laura Dern, Harrison Ford, Regina King, Marlee Matlin, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Brad Pitt, Reese Witherspoon, Renée Zellweger og Zendaya vil dele ut priser .

Er det en rød løper?

Det blir et mye mindre rød løper-arrangement i år, men den vil sendes fra kl 00.20 norsk tid.

Her kan du se årets Oscar

Alle som har kabeltv kan se utdelingen på Svensk TV4 og Dansk TV2. Begge kanalene sender rød løper fra 00.30 og selve Oscar-utdelingen fra kl 02.00. Dansk TV2 satser stort på årets Oscar-utdeling grunnet  Thomas Vinterbergs Et glass til har fått to nominasjoner.