Filmene med flest Oscar gevinster gjennom historien!

Med tanke på at Oscar-utdelingen for 2021 så tenkte vi at det kunne være betimelig å se litt tilbake, på filmene som har hatt størst suksess i utdelingene gjennom historien. I år har vi ikke en norsk nominasjon, noe som er synd, da vi håpet på at Håp skulle bli nominert. Vi har hatt noen filmer tidligere, som Elling, men ellers er det ikke mye å skryte av. Det er klart Hollywood-filmer dominerer slike lister, og du kan jo plassere en innsats på de ulike sportsbettingsidene som finnes, for hvem som vinner Oscar i år!

Klassiske filmer dominerer!

I flere år var det faktisk filmen Gone With The Wind som hadde flest Oscar, da den i 1939 vant hele 8 ganger. Det var imponerende på den tiden, men så er det også en film som er fortsatt veldig populær i dag, selv om det også er visse problemer med den, kan man si!

Lenge var rekorden på 8 gevinster, Cabaret fra 1972 vant det samme, det gjorde også Gandhi, My Fair Lady, On The Waterfront og Slumdog Millionaire. Sistnevnte er den mest nylige filmen som sådan, og kanskje mest kjent for den yngre generasjonen, og den kom ut i 2008. Det var en stor overraskelse da den vant så mange gevinster.

De på 9!

Rekorden til Gone With the Wind holdt seg lenge, selv om andre filmer kom på samme antallet. Det tok helt til Gigi kom ut i 1958 at rekorden ble slått, med 9 gevinster, noe et par andre filmer også har oppnådd. Spesifikt The Last Emperor og The English Patient i 1996. Selv om det tok 20 år før vi fikk en film på 9 gevinster, tok det bare to år til før den vi fikk en film med 10, med den fantastiske musikalen West Side Story.

Men da har vi hoppet over noe viktig, som er verdt å nevne, og det er at Ben-Hur kom ut i 1959, og slo alle rekorder, med hele 11 gevinster. Det er en rekord som står seg i dag, og selv om West Side Story fikk 10, så ble det altså ikke en ny rekord for musikalen.

Rekorden på 10!

Den rekorden til Ben-Hur står seg i dag også, men den har fått følge fra et par andre filmer fra nyere tider. Selv om 1997 begynner å bli ganske lenge siden, så vant Titanic like mange Oscar, og det er jo en av de største filmene gjennom tidene, både for budsjett og generell suksess!

Ben-Hur og Titanic har fått følge av nok en monsterfilm, og det er The Lord of the Rings – The Return of the King! I 2003 vant den 11 statuetter, i alle kategoriene den ble nominert for. Siden da har det vært andre filmer som har fått flere nominasjoner enn dette, men ikke vært i nærheten av å vinne. Og det er vel ingen i 2021 som har sjanse til å slå denne rekorden, heller!