David Cronenberg vender tilbake

Cronenberg lager endelig en ny film – syv år etter utgivelsen av Maps to the Stars. Sci-fi filmen Crimes of the Future skal skytes i Hellas.

David Cronenberg vender tilbake til spillefilm, syv år etter utgivelsen av Maps to the Stars. Til Screen Daily bekrefter filmskaperen av Dead Ringers og The Fly forbereder seg på en 30-dagers skyting i Hellas for en ny science-fiction-film med tittelen Crimes of the Future. Cronenberg-fans kan gjenkjenne tittelen, da skribentregissøren lagde en film med samme navn i 1970 om en dermatologisk klinikkdirektør som lette etter sin mentor midt i en pest som drepte kvinner.

Ifølge Screen Daily skal opptakene foregå over 30 dager fra 2. august til 10. september rundt hovedstaden Aten, inkludert på Iris-kinoen, Arcade of Anatolia og havnen i Pireus.

Robert Lantos, filmprodusenten, sa til Screen Daily søsterpublikasjoner KFTV og World of Locations, “Jeg gleder meg til å returnere til Hellas for å skyte en annen film med Argonauts. Det har gått 14 år siden vi skjøt ‘Fugitive Pieces’ i Athen, Hydra og Mitilini, en opplevelse som jeg har gode og positive suvenirer til. Athen er den perfekte rammen for ‘Fremtidens forbrytelser’ da den er skreddersydd for David Cronenbergs unike visjon om en fremtid som blander seg med fortiden. »

Viggo Mortensen hadde hovedrollen i Cronenbergs A History of Violence og får også hovedrollen i kommende Crimes of the Future.

Plottdetaljene er foreløpig ikke sluppet. Tidligere i år fortalte Cronenbergs hyppige samarbeidspartner Viggo Mortensen til magasinet GQ at de forberedte seg på å skyte et hemmelig prosjekt i sommer. Mortensen spilte hovedrollen i Cronenbergs A History of Violence og Eastern Promises, og fikk en Oscar-nominasjon for beste skuespiller med sistnevnte. Mortensen beskrev sin kommende Cronenberg-film som å vende tilbake til regissørens kroppsskrekkopprinnelse, pluss å ha elementer av en «film noir-historie.»

«Det er noe han skrev for lenge siden, og han fikk aldri laget det,» sa Mortensen til magasinet. “Nå har han bearbeidet det, og han vil skyte det. Forhåpentligvis filmer vi til sommeren.